Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Клуби АПЛ обговорять доцільність розміщення лого букмекерів на футболках

Владислав Стародубцев
Завтра, 25-го березня, на загальних зборах представників клубів елітного дивізіону чемпіонату Англії планується розглянути питання впливу на громадськість співпраці клубів з букмекерами та іншими гемблінг-компаніями.
Клуби АПЛ обговорять доцільність розміщення лого букмекерів на футболках

Клуби АПЛ обговорять доцільність розміщення лого букмекерів на футболках

Торік у липні Палата лордів опублікувала роботу під назвою «Шкода азартних ігор – час діяти» – це доповідь авторства фахівців комітету з соціально-економічного впливу гральної індустрії, на 192-х сторінках якої викладено понад 50 рекомендацій для «розв’язання проблем, які особи з гральною залежністю можуть завдати собі, своїй сім’ї або друзям». Комітет рекомендував до 2023-го року запровадити заборону на розміщення реклами брендів операторів азартних ігор на футболках спортивних команд або будь-яких інших частин екіпірування.  

Уряд Великобританії планує «широкомасштабний перегляд» положень закону «Про азартні ігри», адже останні поправки до чинної редакції вносилися понад 15 років тому, а 31-го березня спливає термін подання та аналізу пропозицій. 

Незабаром клуби АПЛ повинні отримати оновлену інформацію щодо укладання угод про спонсорство з представниками грального ринку. Також буде наданий звіт про вплив такої співпраці. 

«Ми сповнені рішучості у площині розв’язання проблем азартних ігор у всіх її формах, і робота грунтуватиметься на нашому чималому досвіді впровадження заходів щодо захисту тих, кого можуть спіткати ризики набуття гральної залежності.

Поки жодних рішень прийнято не було», – розповів у коментарі Sky Sports прессекретар Департаменту з питань діджиталізації, культури, ЗМІ та спорту (DCMS). 

Саме спеціалісти з DCMS повинні найближчим часом презентувати об’ємний звіт щодо впровадження необхідних змін.

Водночас голова EFL (Чемпіоншипу англійської ліги) Рік Перрі попередив про «катастрофічний» вплив на фінансове становище команд, за умови негайного припинення спонсорства клубів гемблінг-компаніями. 

«Це може стати катастрофою, якщо зробити це одномоментно. Таке рішення створить величезні проблеми для клубів. Направду кажучи, команди повинні вигадати як пристосуватися до таких умов. Якщо подібні зміни відбудуться дуже швидко, це спровокує серйозні проблеми», – сказав він. 

17 клубів АПЛ розпочали поточний сезон, маючи у портфелі спонсорство з беттинговими компаніями, а у 8 команд букмекери є титульними спонсорами. Мова про «Вест Хем» (Betway), «Вулверхемптон» (ManBetX), «Фулхем» (BetVictor), «Лідс Юнайтед» (SBOTOP), «Ньюкасл Юнайтед» (Fun88), «Саутгемптон» (Sportsbet.io), «Бернлі» (LoveBet), та «Крістал Пелас» (W88). 

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», на початку березня на вулиці Великобританії вийшли понад 300 колишніх бетторів із закликом про припинення реклами ставок на спорт. 

Більшість британців проти встановлення ліміту на розмір програних ставок – результати опитування

Дві букмекерські компанії увійшли до трійки найбільших платників податків Великобританії

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт