Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Клубам АПЛ заборонять рекламувати букмекерів у соцмережах

Владислав Стародубцев
Рада з азартних ігор та ставок Великобританії (BGC) анонсувала посилення правил щодо просування англійськими футбольними клубами гемблінг-компаній у соціальних мережах.
Клубам АПЛ заборонять рекламувати букмекерів у соцмережах - в усьому винен «Арсенал»

Клубам АПЛ заборонять рекламувати букмекерів у соцмережах – в усьому винен «Арсенал»

У січні лондонський «Арсенал» потрапив у скандал, коли офіційний профіль клубу у Twitter опублікував допис із закликом укладати парі на поєдинок лондонців проти «Саутгемптона» у Кубку Англії на сайті букмекера Sportsbet.io – офіційного беттинг-партнера «Канонірів». 

У коментарях до допису «Арсенал» отримав хвилю звинувачень у порушенні правил Футбольної асоціації та вимогу від низки користувачів про необхідність прибрати допис. Не оминув увагою дану ситуацію колишній нападник «Лестера», «Барселони» та збірної Англії Гарі Лінекер, який також не приховував здивування від такої відвертої реклами букмекера на офіційних сторінках клубу. 

На тлі цих подій у Раді з азартних ігор та ставок вирішили розробити низку механізмів, щоб у майбутньому убезпечити людей від появи подібних рекламних повідомлень, пише The Independent.

Так, відповідно до нового кодексу правил, заклики до дії та посилання на сайти, пов’язані з індустрією гемблінгу, більше не повинні з’являтися у дописах «з органічним охопленням на офіційних акаунтах футбольних клубів». Єдине виключення – платна реклама, однак і там необхідно буде обов’язково згадати про вікові обмеження.  Також забороняється згадування у соцмережах будь-яких бонусів чи коефіцієнтів, якщо неможливо довести, що дописи націлені виключно на повнолітню аудиторію. 

До прикладу, на сторінці «Тоттенхема» у Twitter за годину до матчу з аматорським «Маріном» було пряме посилання на William Hill. З 1-го березня поява таких посилань вважатиметься порушенням.

Очільниця BGC Бріджит Сіммонс підтримує заборону реклами гемблінг-компаній у соцмережах. 

«Футбольні клуби – вкрай важлива частина спортивної культури країни, за діяльністю яких спостерігають мільйони людей різного віку у соціальних мережах. 

Члени BGC дотримуються нульової терпимості до явища гри у віці, молодшому за 18 років, тож ми, як галузева організація, зі зрозумілих причин занепокоєні тим фактом, що діти можуть побачити рекламу гральних компаній у соцмережах. 

У нових правилах чітко зазначені стандарти, котрі рекомендуються до виконання футбольними клубами під час розміщення у соціальних мереж рекламних повідомлень про гемблінг-компанії. Очікую, що вже найближчим часом клуби використовуватимуть кодекс на практиці», – резюмувала пані Сіммонс. 

Водночас представник «Арсенала» заявив наступне.  

«Наше партнерство зі БК SportsBet.io грунтується на обопільному прагненні просувати відповідальну гру та безпечні ігри. Тішимося, що співпрацюємо з цієї компанією, яка є однієї з передових на ринку. Цей букмекер надсерйозно ставиться до виконання своїх соціальних та нормативних зобов’язань. 

Ми закликаємо усіх, хто має проблеми з азартними іграми, звертатися до профільних організацій, де вам нададуть необхідну підтримку». 

Зазначимо, членами Ради з азартних ігор та ставок (BGC) є найбільші гральні компанії Великобританії. Серед букмекерів насамперед це Bet365, William Hill та ряд інших.

Як повідомляв «РБ», уже цьогоріч логотипи гральних компаній, зокрема і представників галузі беттингу, можуть зникнути з футболок клубів Туманного Альбіону.  

Британець зробив ставку на власне схуднення – чоловік скинув 32 кг і виграв ₴186 тисяч

На 48% зросла кількість повідомлень про підозрілі ставки

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт