Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Іван Громіков: «Мені смішно, коли Роджерс говорить, що мало знає про Лігу конференцій»

Рейтинг Букмекерів
Відомий в Україні фахівець з англійського футболу, коментатор каналів Setanta Sports і постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» Іван Громіков дав інтерв’ю, в якому розповів про європейський шлях англійських клубів і спробував передбачити переможців єврокубків.
Іван Громіков: «Мені смішно, коли Роджерс говорить, що мало знає про Лігу конференцій»

Іван Громіков: «Мені смішно, коли Роджерс говорить, що мало знає про Лігу конференцій»

– Іване, 6/7 англійських клубів вийшли у плей-оф Ліги чемпіонів, Ліги Європи або Ліги конференцій. Як оцінюєш виступи представників АПЛ на міжнародній арені?

– Більшість команд виступили саме так, як від них очікували. «Ман Сіті», «Ліверпуль» та «Челсі» повинні були виходити без питань, що вони і зробили. Команда Тухеля у підсумку стала лише другою, але це не завадило їй отримати зручного суперника в плей-оф. Більше питань було щодо «Манчестер Юнайтед», і команда насправді страждала у багатьох поєдинках, та це теж не стало сюрпризом – серед англійської четвірки «МЮ» є найслабшим, минулого сезону він навіть не вийшов з групи.

«Вест Хем» в Лізі Європи показав, що команда, яка переживає хороший момент і впевнена в собі, здатна одночасно досягати результатів в чемпіонаті та в Лізі Європи. «Лестер», за великим рахунком, довів те саме, але зі зворотного боку – якщо ти страждаєш, то страждаєш всюди.

В останні роки бажання заробити гроші провокувало Клоппа на використання важливих гравців в матчах, які вже нічого не вирішували, що могло привести до травм.

– Наскільки несподіваним став виліт «Тоттенхема» з найслабшого єврокубка? Як в Англії відреагували на фіаско «Шпор»? Швидше за все, саме таке рішення ухвалять в УЄФА після спалаху коронавірусу в англійському клубі.

– Ніяк не відреагували. Виліт «Тоттенхема» з Ліги Конференцій матиме значення лише у глобальному контексті. Якщо команда погано виступить в чемпіонаті, то про нього згадуватимуть і він вплине на загальне сприйняття сезону. Та якщо «Тоттенхем» буде вести серйозну боротьбу до потрапляння в четвірку, а у підсумку потрапить хоча б до Ліги Європи, то про це забудуть. В актуальний момент про це говорили лише в контексті кадрової кризи та необхідності переносити матчі.

– «Ліверпуль» став першим англійським клубом, який виграв усі матчі на груповому етапі Ліги чемпіонів. Що означає ця подія?

– Це означає, що «Ліверпуль» заробить більше грошей, які клуб дуже уважно рахує. В останні роки це навіть провокувало Клоппа на використання важливих гравців в матчах, які вже нічого не вирішували, що могло привести до травм. «Ліверпуль» виявився значно сильнішим за всі команди в своїй групі, та в історичному масштабі про це не згадають, якщо команда не виграє Лігу чемпіонів. Це всього лише груповий етап.

Не зрозуміло, звідки в «Лестера» має бути такий снобізм щодо Ліги конференцій. В клубу, як і в Роджерса, майже нульова європейська історія.

– Наскільки цікаво буде «Лестеру» змагатися в Лізі конференцій?

– Мені смішно, коли Роджерс говорить, що мало знає про цей турнір. Не зрозуміло, звідки в «Лестера» має бути такий снобізм. В клубу (як і в Роджерса) майже нульова європейська історія. Минулого сезону вони вилетіли з Ліги Європи в 1/16 фіналу, коли програли «Славії». Цього року вони навіть не вийшли з групи. Можливо, Ліга Конференцій все-таки більше відповідає рівню команди і тут можна поборотися за трофей? Та якщо «Лестер» погано виступить в цьому турнірі, це буде не через те, що йому не цікаво. Це буде просто відображення рівня команди. Більш того, в чемпіонаті вони не мають високої мети. «Лестер» не потрапить до Ліги чемпіонів, межа його можливостей – це та сама Ліга Європи чи Ліги Конференцій. Та для чого туди виходити? Замкнуте коло.

– До слова, як тобі тотальний провал українських клубів у єврокубках?

– Дуже просто все пояснити рівнем українського чемпіонату. Дійсно, невихід команд з груп – це не провал. Та в кожному окремому випадку можна були виступати краще. «Шахтарю» точно було необов’язково брати одне очко в двох матчах з «Шерифом» та ганьбитися в домашній грі з «Реалом». «Динамо» цілком могло грати більш амбітно в перших зустрічах, а не приймати свою неспроможність чогось досягти. До окремих зустрічей «Зорі» теж є питання. Отже, загальний рівень всі ці виступи відображають, та це не може виправдати кожну поразку.

– На перший погляд, які клуби пройдуть до чвертьфіналу ЛЧ?

– «Баварія», «Ман Сіті», «Аякс», «Челсі», «МЮ», «Ювентус», «Ліверпуль», «ПСЖ».

Три англійські команди в Лізі чемпіонів є найсильнішими, за рівнем їм відповідає тільки «Баварія».

– Хто і чому, на твою думку, фаворит на тріумф у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій?

– Три англійські команди є найсильнішими, за рівнем їм відповідає тільки «Баварія». Навесні багато чого може змінитися, та зараз я обирав би поміж «Манчестер Сіті» та «Ліверпулем». Більшу перевагу навіть віддам «Сіті». Колись вони повинні нарешті досягти цієї мети, тому що за рівнем вони відповідають статусу найкращої команди Європи ледь не щороку.

Коли я бачу в Лізі Європи «Севілью», то важко ставити проти неї. Сумніваюся, що «Барселона» здатна виграти цей турнір – вона слабенька. Дортмунд може спробувати, та я також маю серйозне ставлення до представників Ліги 1 – «Монако» та «Ліону».

В Лізі Конференцій є «Рома» Моурінью, який бажатиме виграти цей турнір. Раніше це напевне гарантувало би успіх, та колапс «Тоттенхема» в грі з «Загребом» минулого сезону не дозволяє говорити про це з впевненістю. Я не вірю в «Лестер», та бачу хороші шанси в «Марселя», а також представників нідерландського чемпіонату. Звичайно, варіант з «Ромою» теж не здивує.

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт