Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Іван Гецко: «Для Петракова матч з Чехією немов шпаргалка»

Рейтинг Букмекерів
Після двох поєдинків у відбірному турнірі ЧС-2022 проти Казахстану (2:2) і Франції (1:1) збірна України 8 вересня проведе виїзний товариський матч проти команди Чехії. Щоб згадати офіційні зустрічі та обговорити важливість майбутньої гри, сайт bookmaker-ratings.com.ua звернувся до колишнього нападника збірної України Івана Гецка.
Іван Гецко: «Для Петракова матч з Чехією немов шпаргалка»

Іван Гецко: «Для Петракова матч з Чехією немов шпаргалка»

— Іване Михайловичу, у вересневих матчах відбору на чемпіонат світу збірна України взяла два очки з шести можливих…

— Почну з того, що я задоволений підбором виконавців і якістю гри головної команди країни. Незважаючи на всі пертурбації в збірній, новий наставник, вважаю, знайшов підхід до хлопців, до наших зірок. Цього, до речі, я найбільше боявся.

Впевнений, що стартовий склад збірної України в матчі з Чехією буде експериментальним.

Дуже прикро те, що сталося в поєдинку з Казахстаном. Якщо брати за моментами, то рахунок повинен був бути десь 2:7. І за класом виконавців, і за рівнем гри збірна України на голову перевершувала свого суперника. Але нам явно не вистачило талану.

Що стосується наступної гри, то на тлі чемпіонів світу «Синьо-жовті» виглядали дуже пристойно. Ми забили, атакували, часом, мали ігрову перевагу. За всієї поваги до французів, у нас було все, щоб довести цей матч до перемоги. Мені дуже сподобався футбол у виконанні команди Олександра Петракова. Щодо матчу з Францією можу сказати, що збірна у нас є і вона може на рівних протистояти будь-якому супернику. У нашої команди є майбутнє, а це важливо.

— З огляду на насиченість календаря, чи потрібен товариський матч з Чехією?

— В даній ситуації потрібен. Ви ж бачите, що низка виконавців поїхали в клуби, довикликані кілька людей. Новому тренеру хочеться в бойових умовах подивитися якнайбільше кандидатів, дати практику хлопцям, які не так часто потрапляють до основного складу. А контрольний поєдинок якраз для цих цілей підходить. Впевнений, що стартовий склад «Синьо-жовтих» буде експериментальним. Так що буде цікаво подивитися на новачків, та й на саму гру. Я вірю, що у Петракова вийде поставити команді свою філософію гри.

— Чи буде для цього у наставника час?

— Це інше питання. Якраз часу дуже мало. Йому взагалі можна сказати «спасибі», що він погодився очолити збірну України. У тій ситуації, в якій перебувала збірна, мало хто хотів братися за справу. Це стосується багатьох наших великих діячів. Петраков — мудра людина. Я впевнений, якщо дати йому хоч трохи часу, то все буде добре. Ця людина хоче зробити збірну ще сильнішою.

Якби Малиновський виходив на гру за збірну, як він виходить в «Аталанті», роблячи за матч по сім ударів, це була б інша розмова. Він повинен трохи змінити своє ставлення до справи.

— Тренер сам сказав, що Руслан Малиновський ображається на малу кількість ігрового часу.

— Від цього нікуди не дітися. Подібні ситуації відбуваються в командах практично завжди, коли хтось чимось незадоволений. Якби Малиновський виходив на гру за збірну, як він виходить в «Аталанті», роблячи за матч по сім ударів, це була б інша розмова. А коли за все Євро-2020 Руслан б’є по воротах всього сім разів, то про що ми можемо говорити. Він повинен трохи змінити своє ставлення до справи. Країна дала йому путівку у великий футбол, тому незалежно від будь-яких обставин у національній команді потрібно намагатися завжди показувати свій максимум.

— Наскільки важливий в поєдинку з Чехією позитивний результат?

— Не дивлячись на товариський статус цього матчу, сильна збірна завжди повинна прагнути до перемоги. Я впевнений, що українці захочуть виграти.

— Чи ризикнете дати прогноз?

— Мабуть, ні. Я не знаю, яким складом зіграють чехи. Але я впевнений в одному, що кожен з наставників будемо проводити свої експерименти, особливо це стосується Олександра Петракова, для якого кожен такий поєдинок як шпаргалка. Отож у даному випадку давати прогноз – це немов ткнути пальцем в небо.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт