Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Ібрагімовича можуть дискваліфікувати через причетність до букмекерського бізнесу

Владислав Стародубцев
Форвард «Мілана» Златан Ібрагімович може отримати тривале відсторонення від футбольної діяльності через порушення правил УЄФА та ФІФА.
Ібрагімович може отримати дискваліфікацію через причетність до букмекерського бізнесу

Ібрагімович може отримати дискваліфікацію через причетність до букмекерського бізнесу

У 2018-му році шведський нападник став співвласником букмекерської контори BetHard. Златан придбав частину прав на компанію через власну фірму Unknown AB, у якій він є кінцевим бенефіціаром. За інформацією Sportbladet, Unknown AB володіє 10% акцій Gameday Group PLC – єдиного акціонера БК BetHard.

Кодекс етики УЄФА та дисциплінарні правила ФІФА забороняють чинному футболістові будь-яким чином бути причетним до сфери ставок на спорт. Зокрема, гравці, які мають фінансові мотиви у букмекерському бізнесі, не можуть брати участь у змаганнях під егідою ФІФА та УЄФА. 

Ібрагімович порушив це правило, коли вийшов на поле у футболці «Мілана» у Лізі Європи, а також після повернення у збірну Швеції, де він взяв участь у поєдинках кваліфікації до Мундіалю у Катарі. 

Генеральний директор БК BetHard Ерік Скарп підтвердив, що відомий форвард на цю мить залишається акціонером компанії. Букмекер приймав ставки на поєдинки збірної Швеції проти команд Косово і Грузії, а також на регулярній основі можна укладати парі на матчі Серії А, тобто є конфлікт інтересів, адже у Златана була можливість напряму впливати на підсумковий результат цих зустрічей. 

Відповідно до правил ФІФА, Ібрагімовичу загрожує штраф у розмірі до 100 тисяч євро або відсторонення від діяльності, пов’язаної з футболом, терміном до 3-х років. У Федерації футболу Швеції про цю ситуацію знали ще кілька років тому, але чомусь жодним чином не відреагували. 

Три роки тому, коли вперше з’явилися чутки про володіння Златаном часткою акцій букмекера, представник тамтешнього керівного футбольного органу Хокан Шостранд сказав таке. 

«Згідно з правилами етичного кодексу ФІФА жоден гравець не може мати прямих зв’язків або володіти акціями букмекерської компанії. Я дотримуюся фактів і можу просто послатися на правила, які застосовуються до всіх країн і гравців, які хочуть брати участь на чемпіонаті світу. 

Ми не говорили зі Златаном щодо цієї ситуації. Я вважаю за краще не спекулювати про можливі санкції, але, звичайно, буду наполягати на роз’ясненні правил ФІФА, які, чесно кажучи, можуть здатися дуже розпливчастими», – резюмував він. 

Зараз правила дещо відредагували, проте суть статті залишилася незмінною. В УЕФА та ФІФА поки нічого не коментують. Букмекер BetHard, що зареєстрований на Мальті, у 2019-му році після сплати податків отримав прибуток у розмірі 301 млн шведських крон (30 млн доларів). 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», аналітики оцінили шанси Ібрагімовича зіграти за збірну Швеції на Євро-2020 і найближчому Мундіалі.

Кінець чемпіонської епохи «Ювентуса»? Огляд котирувань на виграш Серії А

Букмекери назвали імовірність повернення Ярмоленка в «Динамо»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт