Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Гаврилечко пояснив, чому органи місцевої влади не мають права забороняти гральний бізнес

Владислав Стародубцев
Співзасновник «Української Фабрики Думки», аналітик, економічний експерт Юрій Гаврилечко прокоментував дії окремих органів місцевого самоврядування, що забороняють функціонування грального бізнесу на своїй території.
Гаврилечко пояснив, чому органи місцевої влади не мають права забороняти гральний бізнес

Гаврилечко пояснив, чому органи місцевої влади не мають права забороняти гральний бізнес

Гаврилечко зазначив, що рішення окремих обласних і міських рад про заборону роботи суб’єктів азартних ігор не мають жодного підґрунтя та юридичної сили. За його словами, ці постанови не можуть заборонити дію закону України, позаяк закон завжди має верховенство над документами, що ухвалюють будь-які органи місцевого самоврядування.

«Закон має вищу силу. Як декларація перед виборами – така заборона може бути. І швидше за все, саме ці передвиборчі декларації і є методом місцевої влади показати свою опозиційність центральній владі. В цьому випадку працюють не стільки проти закону про гральний бізнес, скільки проти позиції президента», – констатував спікер. 

Зазвичай ініціаторами таких заборон були депутати  ВО «Батьківщина». Гаврилечко каже, що таким чином представники цієї партії дотримують послідовної позиції своєї лідерки Юлії Тимошенка, яка відкрито виступає проти узаконення ринку азартних ігор. Нагадаємо, що саме за часів прем’єрства Юлії Володимирівни (у 2009-му році) гральний бізнес був законодавчо заборонений в Україні.

«І було б дуже дивно, якби фракція не підтримувала свою лідерку», – підкреслив економічний експерт в коментарі LoginCasino.

На переконання Гаврилечка, реальні наслідки і вплив цих заборон на гральний бізнес можна буде прослідкувати лише після місцевих виборів, бо до їх проведення це навряд чи на щось вплине.

Насамкінець співзасновник «Української Фабрики Думки» акцентував увагу на важливості ухвалення законопроєкту №2713-Д «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей», який наразі готується до розгляду в першому читанні під куполом Верховної Ради.

Гральні оператори будуть перебувати у режимі очікування допоки не приймуть цей документ, адже без суттєвих змін у системі оподаткування вони можуть займатися лише підготовчою роботою до запуску ринку.

Гаврилечко висловив припущення, що опозиція зробить усе, аби якомога довше затягнувся розгляд зазначеного документа.

Зазначимо, днями голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу» Олена Мочалова назвала рішення міських рад про заборону азартних ігор піаром перед виборами».

«Рейтинг Букмекерів»  наводив слова політолога, який докладно роз’яснив, чому органи місцевого самоврядування не мають права забороняти гральний бізнес.

Економіст дав кілька порад операторам грального бізнесу перед запуском ринку

Кучухідзе виділив 4 найважливіші функції закону про гральний бізнес

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт