Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

FavBet: наша БК – «солодка» для багатьох гравців-шахраїв

Рейтинг Букмекерів
Будь-якому гравцеві цікаво, хто ж працює «по ту лінію фронту». Співробітники аналітичних служб великих букмекерських компаній – ті самі непримітні стороннім фахівці, які контролюють в тому числі поведінку маси онлайн-клієнтів. Артур Желнов, начальник відділу аналітики БК FavBet, розповів «Рейтингу Букмекерів», на які категорії розподіляються гравці всередині БК, до кого букмекери відносяться максимально лояльно, а який тип гравців не терплять.
Артур Желнов: завжди готові шукати компроміс з розумними гравцями

Артур Желнов: завжди готові шукати компроміс з розумними гравцями

– Які основні принципи, на яких будується робота FavBet з гравцями? Чи є щось фундаментальне, що не змінювалось роками, корпоративне, і щось, підвладне «апгрейду» через ті чи інші тенденції/тренди в середовищі бетторів?

– У глобальному масштабі наша компанія почала змінюватися близько півтора роки тому. У якийсь момент принцип «прибуток в першу чергу» був замінений на постулат «клієнт апріорі правий, решта – наші недоробки». Саме з цього моменту БК FavBet стала повністю клієнто-орієнтованою компанією. Підхід же до клієнтів строго індивідуальний. Навіть якщо ми точно знали, що гравець ставив «кнопку» або знав, як закінчиться матч – ми виплачували йому його виграш. Як показала практика, це не завжди вірне рішення. З недавнього часу компанія дотримується принципу «нульової терпимості» до деяких категорій гравців.

Для багатьох шахраїв наша БК «солодка» саме через те, що ми виплачували всі ставки

– Чи можна зробити свого роду градацію гравців за категоріями, на які вони розподіляються всередині БК? Упевнений, кожному беттору буде цікаво впізнати себе.

– Ми розрізняємо «кнопочників», «виделочників», гравців, які ставлять на договірні матчі, перекупів, любителів мультиаккаунтів і т.д. Це основні категорії, які в свою чергу поділяються на більш дрібні (наприклад, коридорщики, внутрішні виделочники), не дуже або зовсім недобросовісні гравці. З кожною з цих категорій ми працюємо по-різному. Є також VIP-гравці, які хочуть ставити великі суми. Для нас неважливо, виграють такі клієнти чи ні. Якщо вони ставлять чесно – їх ліміти завищені в декілька разів. У нас чимало гравців, які виграли у компанії десятки тисяч доларів і при цьому мають ліміти, що в декілька разів перевищують стандартні.

– Який тип гравця – ідеальний для FavBet?

– Це гравець, якого наші аналітики взагалі не помічають. Це означає, що до такого гравця немає ніяких претензій. При цьому він може цілком успішно для себе грати.

Чи можна обчислити відсоток різного роду абьюзерів серед клієнтів-гравців?

– Не більше 5% від загальної кількості. Хоча не можу не зауважити, що після зміни політики компанії такі гравці з’являються постійно. Для багатьох шахраїв наша БК «солодка» саме тому, що ми виплачували всі ставки, незалежно від того, чесно вони були зроблені чи ні.

– Якими методами БК бореться з подібними гравцями?

– Це і автоматизований комплекс (який постійно вдосконалюється), і, звичайно ж, спеціально навчені люди, які можуть по поведінці гравця зрозуміти, що він собою являє. На жаль, більше сказати нічого не можу.

– Наскільки велика в подібних схемах протидії роль автоматизованих систем (як з боку шахраїв, так і з боку компанії)?

– Вкрай велика. Крім своїх автоматизованих засобів ми застосовуємо в роботі практично всі засоби, які використовують і гравці. У світі досить талановитих людей, які пишуть чудові програми. Непростимо було б ігнорувати їх.

– Які види «ловкачества», за допомогою яких вони намагаються збільшити прибуток, найбільш популярні у гравців?

– Найпопулярніший спосіб заробітку у не дуже чесних гравців – використання виделочних сервісів. Є багато програмних продуктів, що автоматизують цей процес, дозволяють управляти своїми рахунками в різних букмекерських конторах. Проте, ставлення до таких гравців лояльне. Ми розуміємо, що, якщо ми допустили арбітражну ситуацію, в першу чергу, це наша вина.

– За що клієнт може назавжди бути забаненим в FavBet без можливості подальшого розблокування аккаунта?

– Такі ситуації описані в правилах на нашому офіційному сайті. Проте, я насилу уявляю подібне. Принаймні не пам’ятаю таких прецедентів.

– Згадайте останній випадок, коли FavBet відмовився виплачувати гравцеві виграш (і чому)?

– Таке трапляється. FavBet з недавнього часу активно співпрацює з незалежними спортивними асоціаціями та організаціями – наприклад, з компанією Federbet – в області боротьби з договірними матчами. Якщо інформація про договірну подію підтверджується нашими партнерами, ми виплачуємо такі ставки з коефіцієнтом 1. Я вже згадував, що є декілька категорій гравців з «нульовою терпимістю» з нашого боку. Гравці, які ставлять на договірні події, однозначно потрапляють в цей список. І неважливо, скільки такий гравець поставив. Наша реакція буде однозначною.

При цьому хочу зауважити, що, якщо ми бачимо, що на таку договірну подію і навіть на очевидно договірній маркет зробив ставку нормальний гравець, він отримує свій виграш в повній мірі. Додам також, що, крім «договірних» гравців, ми не маємо наміру терпіти «кнопочників». Методи і способи боротьби з ними постійно удосконалюються. Причина такого ставлення в тому, що тільки гравці цих двох категорій грають з ймовірністю виграшу 100%.

– Чи подавали коли-небудь гравці в суд на FavBet, чи проблеми з клієнтами завжди вдається вирішувати без подібних неконструктивних заходів?

– Ми завжди готові шукати компроміс.

Нагадаємо, що раніше операційний директор FavBet Сергій Єфименко розповів «Рейтингу Букмекерів» про те, чим завершилося внутрішнє розслідування сумнозвісної хакерської атаки на серверну базу БК.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт