Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт висловився про регулювання грального ринку в Україні

Сергій Гумен
Керівник практики грального бізнесу в СНД міжнародної юридичної фірми Dentons Ілля Мачаваріані висловився про відкриття та розвиток грального бізнесу на території України, а також в інших країнах СНД.
Експерт висловився про регулювання грального ринку в Україні

Експерт висловився про регулювання грального ринку в Україні

Керівник практики грального бізнесу в СНД міжнародної юридичної фірми Dentons Ілля Мачаваріані вважає, що складнощі з інтеграцією досвіду регулювання азартних ігор в західних державах зумовлені низкою об’єктивних причин. При цьому експерт прогнозує динамічний розвиток грального сектору до кінця 2020 року – початку 2021 року. Про це повідомляє видання SBC News.

«Процедури прийняття нового законодавства про азартні ігри в країнах СНД є частиною більш широкого процесу. Влада нарешті усвідомлює, що неможливо боротися з офшорними азартними іграми. Єдиний шлях – це регулювати їх. Нинішня увага міжнародної спільноти до цих ринків частково є результатом існуючого розриву в знаннях між міжнародною гемблінг-спільнотою і країнами колишнього СРСР. Знання іноземних фахівців в секторі букмекерства про більш традиційні ринки значною мірою перевершують розуміння ринків в країнах СНД. Причин цього кілька: мовний бар’єр, культурні, ділові та політичні відмінності, вимога до кожної люди, що в’їжджає в країну, прийняти локальні звичаї, нечіткі правила та загальна несхожість ринків», – розповідає фахівець.

Мачаваріані зазначає, що влада країн СНД інтегрує західну модель регулювання азартних ігор у своєрідній манері. У міжнародній спільноті в таких випадках проводять офіційні консультації з представниками всіх сторін, чиї інтереси порушені. У країнах пострадянського простору процедуру інтерпретували трохи інакше. Наприклад, українська влада залучила велику мережу юристів і керівників грального бізнесу, щоб вони допомогли у підготовці закону.

«Не дивлячись на зусилля українських експертів, пасивний підхід уряду полягає в тому, що підготовка законодавства про азартні ігри лягає на плечі людей, які взагалі не знайомі з гральною індустрією, тому важко критикувати їх за те, що вони не знали останніх мальтійських, британських або європейських розробок», – вважає керівник практики грального бізнесу в СНД міжнародної юридичної фірми Dentons.

З приводу гральної законодавчої ініціативи в Україні експерт не готовий назвати точних термінів, але висловлює надію на проходження національної юрисдикції від повної заборони азартних ігор до цивілізованого регулювання ринку менш ніж за два роки.

У вівторок, четвертого серпня, стало відомо, що голова депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала місцеві ради заборонити гральний бізнес на своїх територіях.

Експерт пояснив, чому вирішили легалізувати гральний бізнес в Україні

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт