Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт: «Система онлайн-моніторингу в нинішньому вигляді призведе до зайвого регулювання»

Сергій Гумен
Партнер букмекерської компанії Parimatch Максим Ляшко розповів про боротьбу з гравцями, яким не виповнився 21 рік. Також він висловився про створення державної системи онлайн-моніторингу.
Експерт: «Система онлайн-моніторингу в нинішньому вигляді призведе до зайвого регулювання»

Експерт: «Система онлайн-моніторингу в нинішньому вигляді призведе до зайвого регулювання»

Партнер холдингу Parimatch Максим Ляшко розповів про те, що оператори грального ринку докладають величезних зусиль, щоб не допускати до азартних ігор осіб, яким не виповнився 21 рік. За його словами, такі клієнти невигідні ринку, оскільки просто не можуть програти.

«Я не знаю жодного оператора, який працював би в якійсь країні з локальною ліцензією і при цьому не витримував віковий ценз гравців. Річ у тому, що, якщо гравець, якому, наприклад, немає 21 року (відповідно до закону, грати можна тільки після досягнення цього віку) якимось чином обдурить систему і зареєструється для гри, він буде грати, поки не програє, а після програшу тут же заявить, що йому немає 21 року і вимагатиме повернути кошти назад. Так відбувається у всіх країнах, де так чи інакше комусь вдається обійти систему», – розповідає партнер холдингу Parimatch.

«Компанії-оператори вкладають величезні кошти в комплаєнс, щоб таких гравців виявляти на етапі реєстрації за прямими або непрямими ознаками: ми знаємо, що, якщо помилково пропустимо такого гравця, він моментально, після програшу, дасть про себе знати й ми будемо змушені повернути йому кошти. Для нас немає ніякого сенсу приймати гравців, які так чи інакше заборонені в тій чи іншій країні. Адже це, по суті, ті люди, які ніколи не програють, а для грального бізнесу такі клієнти нецікаві», – зауважив експерт.

Також він зазначив, що створення державної системи онлайн-моніторингу для фіксації грошових операцій (коли інформацію про кожну ставку, депозит, поповнення, перерахунок ставки тощо оператори зобов’язані передавати регулятору в режимі реального часу) в тому вигляді, в якому вона зафіксована в законі, несе в собі додаткове регулювання.

«Я абсолютно впевнений, що люди, які це прописували, не до кінця уявляють обсяг технічних даних, які повинні будуть передаватися в реальному часі від усіх операторів всіх видів діяльності. І, найголовніше, навіщо? Хто цей обсяг і яким алгоритмом може обробити, щоб встановити істину? Це зайве регулювання, від якого багато країн вже давно відмовилися», – наводить слова Ляшка видання «НВ Бізнес».

«Рейтинг Букмекерів» писав, що у Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України.

Експерт розповів, як держава може допомогти операторам в боротьбі проти «сірих» букмекерів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт