Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт розповів, що чекає на гральний бізнес у 2021 році

Владислав Стародубцев
Коштом від продажу гемблінг-ліцензій операторам ринку азартних ігор профінансують, серед іншого, створення сучасної клінічної бази для лікування онкологічних захворювань у Національному інституті раку та створення центрів культурних послуг у регіонах. Про це повідомив доктор політичних наук, директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.
Петренко розповів, що чекає на гральний бізнес у 2021 році

Петренко розповів, що чекає на гральний бізнес у 2021 році

«Ліцензійні умови розроблені відповідно до профільного Закону, пройшли громадське обговорення та встановлюють вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензій, а також вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання під час провадження відповідної діяльності. Тож з цього часу Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ)  може приймати документи на отримання ліцензій. 

Держава та уповноважені органи планують перетворити 2021-й рік на рік реальних фінансових досягнень у вигляді відчутного наповнення державного бюджету. Зокрема, у Кабміні очікують надходження до спецфонду держбюджету у 2021 році 7,443 мільярда гривень шляхом плати за ліцензії на діяльність у сфері організації й проведення азартних ігор та за ліцензії на лотереї.

Зокрема, 3,3 мільярда гривень підуть на фінансування субвенції місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку. Також ці кошти підуть на: розвиток аеропортної інфраструктури – 1 мільярд гривень; створення сучасної клінічної бази для лікування онкологічних захворювань у Національному інституті раку – 805 мільйонів гривень; створення під Мінкультом Фонду розвитку закладів загальнодержавного значення – 2 мільярди гривень; субвенцію місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг – 300 мільйонів гривень. 

Це цілком виправдані очікування. Для цього вже майже все готове – потенційні оператори азартних ігор можуть подавати документи регулятору для отримання ліцензій. Тут жодних перешкод немає.

М’яч, як то кажуть, тепер на полі бізнесу, від якого значною мірою буде залежати швидкості видачі ліцензій. Наскільки ефективно сам бізнес підготує відповідні документи, щоб відповідати всім вимогам закону, настільки швидко він отримає ліцензії й зможе почати працювати в легальному сегменті. 

Щоправда, залишається борг за парламентарями у вигляді ухвалення податкового законопроєкту 2713-д, який вже давно погоджений профільним комітетом. Цей законопроєкт збалансує систему оподаткування азартних ігор й стимулюватиме бізнес виходити з тіні ще швидше.

Також значний обсяг роботи чекає на державу в частині протидії нелегальному ігорному бізнесу, який за останні 11 років глибоко пустив корені. Але загалом саме бізнес має наразі показати реальну зацікавленість та активність у питанні отримання ліцензій і тут для нього жодних перепон немає», – підсумував пан Петренко у власному блозі на сайті «Коментарі».

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий вважає, що легалізація грального бізнесу – це новий поштовх для економічного розвитку України.

11 головних здобутків: Кучухідзе підбив підсумки 2020 року у сфері азартних ігор України

Мочалова розповіла, що відбувається з нелегальним гральними закладами після рейду поліції

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт