Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт: «Бізнес ще не розуміє, за якими правилами пропонують вести гральну діяльність»

Сергій Гумен
Голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський відреагував на узаконення азартних ігор в Україні.
Експерт: «Бізнес ще не розуміє, за якими правилами пропонують вести гральну діяльність»

Експерт: «Бізнес ще не розуміє, за якими правилами пропонують вести гральну діяльність»

Голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг Ігор Макієвський заявив, що для запуску грального бізнесу в Україні потрібно вирішити ще низку моментів.

«Президент, дійсно, підписав цей закон, прийнятий Верховною Радою 14-го липня. Інша справа, що поки ніхто не бачив фінального тексту – які там норми виявляться.

При цьому відомо, що закон містить внутрішні суперечності. У тому числі щодо формування спеціальної комісії, яка регулює діяльність азартних ігор (так званий «уповноважений орган»). Згідно з однією правкою – її формує парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Згідно з іншою – Кабмін.

За логікою, на останньому сесійному тижні перед канікулами депутати повинні були винести це питання в сесійний зал – і визначитися. Але чомусь цього не зробили», – розповідає фахівець.

«Так що текст законопроєкту пішов на підпис президенту з внутрішніми суперечностями. Були очікування, що Зеленський накладе вето і направить документ зі своїми рекомендаціями на доопрацювання. Але він підписав закон у тому вигляді, в якому той є. В результаті суперечності залишилися. І ці моменти потрібно буде вирішувати. Інакше відповідна комісія не зможе працювати.

Також самі нардепи відзначали, що потрібно буде приймати зміни у податковий кодекс, вирішивши, за якими податковими ставками буде працювати гральний бізнес. Можливо, тоді ж окремим законом врегулюють питання відповідної комісії.

Поки ж бізнес досі не розуміє, за якими правилами йому пропонується вести азартну діяльність. Дуже високий поріг входу в гральний бізнес, багато адміністративних та інших перепон. До того ж, досі не прописані ліцензійні умови. При цьому навіть наявні регламентні та інші обмеження досить жорсткі.

Так чи інакше, є сподівання, що до кінця року все повинно прояснитися. І з комісією, і з регламентними заходами. Так що – відчуваємо стриманий оптимізм. У будь-якому випадку – рух вперед краще, ніж стояти на місці», – наводить слова Макієвського видання Comments.ua.

Раніше повідомлялося, що ВО «Батьківщина» готує подання до КСУ з метою скасування законопроєкту №2285-Д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», який підписав президент Володимир Зеленський.

Parimatch готовий почати процес ліцензування для виходу на український ринок

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт