Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Екс-гравець «Металіста» U-21 про «договірняк» з «Волинню»: виходить, я організував матч

Рейтинг Букмекерів
Колишній футболіст харківського «Металіста» U-21 Євген Малик розповів про організацію та участь у матчі з луцькою «Волинню» (який відбувся в серпні 2015 року та завершився перемогою команди з Луцька з рахунком 6:2), згодом визнаному договірним.
vkrn5

Євген Малик розповів про організацію договірного матчу

Євген Малик минулого літа запропонував своїм партнерам по команді здати матч проти «Волині». Фактично гравець став співорганізатором договірного матчу, хоча в тій зустрічі так і не з’явився на полі.

При цьому замовником договірної гри, за словами футболіста, стали дві людини, росіянин і українець. Один з них звернувся до спортсмена з пропозицією здати матч.

«Подзвонила ця людина, запропонувала суму і сказала, що потрібно зробити. Виходить, що я організував договірну гру. Потім підійшов до хлопців, адже знав, що у них складна фінансова ситуація. Запропонував їм певну суму, і вони не відмовилися», – сказав пан Малик в інтерв’ю телепрограмі «ПроФутбол» (передача вийшла в ефір 27 листопада).

Як зазначив футболіст, замовники знають всю ситуацію з зарплатами в Україні. З метою організації договірного матчу вони входять в довіру гравцям і тиснуть на болісні питання.

«Приїжджає людина з Росії, водить гравців по ресторанах і клубах, дарує подарунки, а потім дзвонить і цікавиться справами, входить в довіру. Потім починає дзвонити перед кожною грою і пропонувати певні суми для того, щоб зробити потрібний результат. Після того, як інші хлопці дізналися, що Соломаха та Ковток заробили на матчі з «Волинню», вони підходили до мене і пропонували ще одну гру зробити, адже їм потрібні гроші», – розповів він.

Нагадаємо, матч молодіжної команди «Металіста» з однолітками з «Волині», який відбувся 6 серпня 2015 року та завершився з рахунком 6:2 на користь команди з Луцька, виявився в центрі уваги слідства. Спортсмени забезпечили програш своєї команди і за це отримали грошову винагороду в розмірі понад 100 тис. гривень (більше $3,7 тис.).

Луцький міськрайонний суд оштрафував колишніх гравців молодіжного складу «Металіста» Данила Соломаху і Руслана Ковтка на 8,5 тис. гривень (близько $328). Футболісти повністю визнали свою вину. Зазначалося, що «Металіст» півтора року не виплачував гравцям зарплату.

Євген Малик є фігурантом розслідування у справі про договірні матчі, в яких замішані 14 колишніх гравців команд «Металіста» U-21 і U-19.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт