Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Економіст назвав один з найважливіших корупційних ризиків закону про гральний бізнес

Сергій Гумен
Експерт Олег Пендзин заявив, що в процесі внесення доповнень до закону про азартні ігри народні депутати наплутали й внесли дві суперечливі один одному норми щодо регулятора грального ринку.
Економіст назвав один з найважливіших корупційних ризиків закону про гральний бізнес

Економіст назвав один з найважливіших корупційних ризиків закону про гральний бізнес

Економіст Олег Пендзин розповів про один зі значних корупційних ризиків закону про легалізацію азартних ігор в Україні, який цього тижня підписав президент Володимир Зеленський. Ризик пов’язаний з тим, що в тексті документу зазначено два регулятори.

За словами експерта, НАЗК як антикорупційний орган заявив про це поміж інших зауважень. Пендзин вважає, що до цього повинні прислухатися в Офісі президента.

«Завжди в будь-якому законі, в якому певні рішення приймаються особами, яким делеговані функції на виконання повноважень держави, є корупційні ризики. Саме для того, щоб їх мінімізувати від людей, які уповноважені на виконання функцій держави, створені в Україні антикорупційні органи. В такому випадку НАЗК заявляє не про непотрібність закону, а про те, що його треба доопрацювати», – сказав експерт в інтерв’ю виданню «ГолосUA».

Фахівець зазначає, що у тексті закону парламентарі вказали два держоргани, яким делеговано функції регулятора. Це важливий момент, який дуже небезпечний для суспільства, якщо все так і залишити.

«Я бачу в цій ситуації проблему, яка полягає в наступному: в процесі внесення доповнень до цього законопроєкту депутати Верховної Ради наплутали й внесли дві абсолютно суперечливі один одному норми, пов’язані з визначенням того, хто і яким чином буде здійснювати контроль за цим ринком. В одному місці написано, що це буде Кабінет міністрів, а в іншому місці говориться, що це Національна комісія, яка в тому числі призначається і за квотним принципом. Тобто в законі є пункти, які явно суперечать один одному. І в цій ситуації я абсолютно впевнений, що ми незабаром побачимо зміни в закон, які внесуть остаточну ясність», – підсумував Пендзин.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції розкритикувало закон про гральний бізнес. НАЗК вважає, що документ містить корупційні ризики та не може бути реалізований.

Експерт назвав загальну вартість ринку онлайн-гемблінгу України

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт