Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Дворазовий володар Кубка Лібертадорес вперше в історії вилетів з бразильської Серії A

Сергій Романенко
«Крузейро» вперше в історії вилетів з Серії A – найвищого дивізіону чемпіонату Бразилії.
"Крузейро" вперше в історії вилетів з бразильської Серії A

“Крузейро” вперше в історії вилетів з бразильської Серії A

Розклади перед останнім туром першості для «синіх» були такими, що для збереження прописки їм потрібна була не тільки перемога над «Палмейрасом» в очному матчі, а й поразка від «Ботафого» іншого претендента на виліт – «Сеари».

Однак для «Крузейро» все пішло за найгіршим сценарієм. Перший тайм матчу з «Палмейрасом» команда завершила внічию. А ось після перерви гості забили двічі зусиллями Зе Рафаела і Дуду і здобули перемогу з рахунком 2:0. Проте, навіть три очки не гарантували б «Крузейро» збереження прописки у найвищому дивізіоні країни, так як у паралельному матчі «Сеара» зіграла внічию з «Ботафого» (1:1).

Таким чином, набравши 36 очок у 38 матчах, клуб з Белу-Орізонті вперше за свою майже 100-річну історію вилетів із Серії A. Разом з «Крузейро» до дивізіону нижче опустилися «Аваї» (20 очок), «Шапекоенсе» (32) і ЦСА (32). Чемпіоном країни достроково став «Фламенго», який раніше також виграв головний південноамериканський клубний турнір Кубок Лібертадорес, обігравши у фіналі аргентинський «Рівер Плейт» з рахунком 2:1. Друге і третє місця відповідно посіли «Сантос» і «Палмейрас». Участь у Кубку Лібертадорес на наступний сезон собі також забезпечили «Греміо», «Атлетіко Паранаенсе» і «Сан-Паулу». У кваліфікації турніру виступлять «Інтернасьональ» і «Корінтіанс».

Цікаво, що «Крузейро» є одним з найбільш титулованих бразильських клубів. Команда 40 разів ставала чемпіоном штату Мінас-Жерайс, чотири рази – чемпіоном Бразилії. У 1976 і 1997 роках «сині» ставали володарями Кубка Лібертадорес. У минулому році «Крузейро» посів 8-е місце в чемпіонаті Бразилії. У розіграші Кубка Лібертадорес, що завершився, команда в 1/8 фіналу лише в серії пенальті поступилася майбутньому фіналісту «Рівер Плейт».

До поточного сезону у Бразилії залишалося лише чотири клуби, які жодного разу у своїй історії не вилітали з Серії A. Тепер похвалитися цим досягненням можуть лише «Фламенго», «Сантос» і «Сан-Паулу».

Аллегрі розповів, коли відновить тренерську діяльність

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт