Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Дурай звернувся у CAS: захисник оскаржує рішення щодо дискваліфікації за договірняки

Владислав Стародубцев
Колишній оборонець «Сум» Тарас Дурай, як і обіцяв, подав позов у у Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) на Українську асоціацію футболу (УАФ) з метою оскарження рішення щодо його трирічного відсторонення від футболу через участь у поєдинках з фіксованими результатами.
Дурай звернувся у CAS

Дурай звернувся у CAS

За словами 36-річного захисника, який не оголошував про завершення професійної кар’єри футболіста, він надіслав кур’єром до Швейцарії 15-17 кілограмів документів. Його мета – оскаржити рішення апеляційного комітету КДК УАФ щодо дискваліфікації за нібито участь у поєдинках з фіксованим результатом. 

«Ступаючи на шлях боротьби з системою я знав , що буде важко та на шляху до правди , буде багато труднощів та перешкод. Я вже подав до Лозанни проти УАФ. Відправивши близько 15-17 кг документів, кур’єром до Швейцарії.

Все зробив в ті терміни, які були  вказані. І думав, що я і УАФ маємо  бути в рівних умовах. Але, як виявилось, це не так.

УАФ попрохала про відтермінування, прийшов до мене лист із Лозанни, мовляв чи  згоден дати час для підготовки УАФ — я відмовив. У них було достатньо часу для підготовки, У федерації  працює не одна людина. Усі ми мали час для підготовки.  Насправді ж це виявилось не так», – написав футболіст на своїй сторінці у Facebook.

Наостанок Дурай зазначив, що у CAS вирішили дати УАФ майже три тижні для підготовки.

У 2018 році кілька гравців, зокрема і Тарас Дурай, та представників тренерського штабу «Сум» були звинувачені в організації договірних матчів. Рік потому клуб втратив професійний статус, а КДК УАФ пожиттєво відсторонив від футбольної діяльності згаданого футболіста. У 2020 році КДК, додатково переглянувши справу «Сум», вирішив змінити покарання Дураю: з пожиттєвого відсторонення на трирічне. Цьогоріч у квітні Тарас пообіцяв, що буде боротися за оскарження даного рішення в CAS. 

За час кар’єри Тарас Дурай встиг пограти за низку українських клубів («Волинь», «Зірка», «Оболонь», тернопільська «Нива», ПФК «Суми»), а також захищав кольори білоруських команд «Неман» і «Гомель». 

Як інформував «РБ», у травні Апеляційний комітет УАФ відхилив заяву Олександра Севідова, який прагнув скасувати минулорічне рішення КДК щодо його відсторонення від футбольної діяльності терміном на п’ять років. Фахівець теж пообіцяв оскаржувати такий вердикт у Арбітражному суді Лозанни. 

Sportradar: Євро-2020 був чистим у контексті спортивної боротьби

Російський футбольний клуб понизили у класі через договірні матчі

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт