Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Домовленість із VBET зірвалася через Бориса Колеснікова», – президент Федерації хокею України

Ярослав П'ятницький
Президент Федерації хокею України Георгій Зубко та почесний президент ХК «Донбас» Борис Колесніков прокоментували зрив контракту УХЛ із букмекерською компанією VBET.
«Домовленість із VBET зірвалася через Бориса Колеснікова», – президент Федерації хокею України

«Домовленість із VBET зірвалася через Бориса Колеснікова», – президент Федерації хокею України

Нещодавно хокейні клуби «Донбас» та «Краматорськ» відкликали своїх гравців зі збірної України. Після цього ФХУ тимчасово усунула цих хокеїстів від офіційних матчів.

Клуби тричі випускали дискваліфікованих на лід, тому ФХУ ухвалила рішення зняти команди з чемпіонату. Після цього «Білий Барс» та «Маріуполь» також знялися з чемпіонату. Команди заявили про створення хокейної Суперліги.

На цьому війна в українському хокеї не зупинилася. Президент ФХУ Георгій Зубко у своєму блозі для «Української правди» розповів про зрив угоди УХЛ із букмекерською компанією VBET:

Інтерес до українського хокею виявила компанія VBET, запропонувавши хороші умови – наприклад, командам не потрібно було сплачувати щорічний внесок, але за кожне очко у турнірній таблиці клуб отримував би приблизно 100 тисяч гривень.

За вихід у плей-оф та інші стадії групового турніру команда теж отримувала б значні суми. Зрозуміло, точну суму запропонованого контракту від VBET я назвати не можу з міркувань конфіденційності, але це мільйони гривень.

Прихід такого великого спонсора в український хокей був би дуже відчутним. Дав би командам рівні умови, а не привілеї лише тим, кого фінансує доларовий мультимільйонер.

Ситуація ж розвивалася наступними етапами. «Донбас» вже мав спонсора – Parimatch. І Колесніков навідріз відмовився його міняти.

Тоді VBET пішла на поступки та погодилася підписати контракт із командами УХЛ, за винятком «Донбасу». Але знову ж таки втрутився Колесніков, і вже чотири вищезгадані клуби – «Донбас», «Білий Барс», «Краматорськ» та «Динамо Харків» – виступили проти підписання договору з VBET, хоча жодна з останніх трьох команд не має відповідних контрактів.

Зрозуміло, що домовленість із VBET зірвалася. Через одну людину решта українських хокейних команд втратила унікальну можливість. І в цьому весь Колесніков – його бажання бути першим, завжди перемагати, але не на рівних спортивних умовах, буквально тримає в полоні український хокей.

Хокей

Почесний президент «Донбасу» Борис Колесніков прокоментував слова президента ФХУ Георгія Зубка та надав своє бачення ситуації у коментарі XSPORT:

Це цілковита брехня. Подібні суми він ніяк не міг би виплачувати. Якщо ми говоримо про виплати за очки у регулярному чемпіонаті України – то нам потрібно приблизно 60 мільйонів гривень.

У сучасних українських реаліях це неможливо. Я мрію, щоб так було, але це буде реалізовано не Георгієм Зубком.

За його словами, спонсор пропонував лише 11 мільйонів. З них 3 потрібно, щоб організувати роботу у сезоні суддівського корпусу. Залишається 8 мільйонів. А тепер спливають аж такі суми? Це чистий блеф та загравання з аудиторією.

Клубам просто невигідні такі спонсори. Наразі «Донбас», «Кременчук» та «Сокіл» підписали прямі контракти з партнерами і отримали в рази більше, ніж пропонувала Федерація.

Якщо нам потрібно 60 мільйонів на сезон і спонсор давав такі гроші, то чому Георгій прийшов до клубів із сумою 11 мільйонів? Отже, за звичкою чиновника, решту 50 він просто хотів вкрасти.

VBET: «Отримання букмекерської ліцензії для нас – це лише питання часу»

Відомий букмекер підтримає жіночу збірну України

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт