Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Чоловік, який судився з лотереєю, потрапив до в’язниці за шахрайство

Ярослав П'ятницький
Чоловіка з Нідерландів, котрий подавав до суду на державну лотерею за обман, засудили до двох років ув’язнення за шахрайство на майже 3 мільйони євро, повідомляє Der Telegraph.
Чоловік, який судився з лотереєю, потрапив до в’язниці за шахрайство

Ферді Роет, який подав до суду на лотереєю, сам потрапив до в’язниці за шахрайство

41-річний Ферді Роет був засуджений судом у Зволле, Нідерланди, за розтрату 2,8 мільйона євро. Іронічно, що ці кошти знаходилися у фонді, який він створив, аби допомогти йому подати до суду на лотерею за обман.

У 2008 році Роет подав на оператора до суду, коли виявив, що той ввів гравців в оману щодо справжніх шансів на перемогу. Все тому, що з 2000 по 2010 роки лотерея не повідомляла учасникам, що дозволяє непроданим квиткам боротися за призовий фонд, зменшуючи шанси клієнтів на виграш.

Створений чоловіком фонд спочатку шукав пожертвувань для фінансування судової тяганини. Близько 23 тисяч клієнтів лотереї зареєструвалися в ньому, сподіваючись, що у разі виграшу в суді вони отримають компенсацію.

Гравці стверджували, що не купували б лотерейні квитки, якби знали правду про шанси на виграш. Згодом до фонду приєдналися ще 194 тисячі осіб.

Але впродовж довгого судового процесу Роет почав витрачати кошти з цього фонду не за призначенням. Слідство встановило, що на ті гроші він придбав розкішну віллу та автомобілі Ламборгіні й Астон Мартін через підставну компанію. За словами прокурорів, він розглядав цей фонд як свій особистий:

У своїй багаторічній боротьбі проти обману Державної лотереї, котра рекламувала неправильні шанси на виграш, 41-річний Ферді Роет створив важливу судову практику. Але вищезгаданий фонд він згодом перетворив для себе на особисту скарбничку.

У 2017 році чоловіка зняли з посади голови фонду. Через рік його заарештували агенти податкової служби Нідерландів за підозрою у розкраданні та шахрайстві з оподаткуванням.

Тим часом учасники фонду все ще чекають на свою компенсацію. Суд Зволле визнав ситуацію надто складною, щоб вирішити її кримінальним провадженням. Суддя сказав, що людям доведеться подавати позов на Роета для розгляду у цивільно-правовій відповідальності.

Колишній футболіст виграв 1 мільйон фунтів у лотерею

В США чоловік виграв у лотерею двічі за день

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 3
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт