Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери виграли в ігромана £1,3 млн поцуплених коштів – шокуюча історія з Англії

Владислав Стародубцев
Історія, в яку важко повірити. Низка британських букмекерських компанії виграли у особи із залежністю від азартних ігор £1,3 млн (₴49 млн).
Букмекери виграли в ігромана £1,3 млрд поцуплених коштів

Букмекери виграли в ігромана £1,3 млн поцуплених коштів

Британець ошукав роботодавця на загальну суму £1,3 млн – усе заради ставок

Учора Королівський суд міста Норвіч засудив Енді Мея до чотирьох років позбавлення волі. Як зізнався чоловік, за допомогою махінацій він заволодівав коштами компанії з пошиття верхнього одягу, у якій працював на посаді менеджера. 

Обережно, краще присядьте: роботодавець засудженого – Sealskinz – зазнав збитків на загальну суму £1,3 млн внаслідок «діяльності» 44-річного працівника. 

Чоловік – беттор. Суми деяких ставок перевищували його річний оклад на роботі 

Під час досудового слідства було з’ясовано куди Енді спрямовував вкрадені кошти. За даними The Guardian, Мей – ігроман. У його доробку тисячі ставок, суми деяких парі перевищували його річний оклад за місцем роботи – £50 тисяч. Горегравець використовував низку платформ для беттингу: він користувався послугами компаній Betway, Betfair, BoyleSports.

Що закидають букмекерам?

Представники беттингових компаній за допомогою різноманітних заохочень прагнули втримати цінного клієнта: Енді отримував фрібети, безкоштовні квитки на футбольні та регбійні матчі, кінні перегони. Словом, докладали максимум зусиль, щоб підігрівати азарт гравця. 

Водночас букмекери не особливо ретельно намагалися дізнатися у нього про походження коштів. Ба більше, ніхто взагалі не цікавився цим питанням, допоки сума програшів Мея не почала насторожувати.

В Англії ув’язнили лудомана, який завдав компанії Nike величезних збитків

Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Підробив документи за допомогою Microsoft Paint

Історія його ставок вас точно вразить: у період з січня 2017 року по січень 2019 року беттор програв у конторі Betway £600 (!) тисяч. Частина з цих коштів – мова про £416 тисяч – були вкрадені у компанії Sealskinz. 

Букмекер почав вимагати документи про походження коштів тільки після того, як британець уже програв £116 тисяч. Мей підробив необхідні фінансові довідки за допомогою редактора Microsoft Paint, і це спрацювало! Згодом, після невдалої серії, справи у нього покращились: герой оповіді протягом трьох тижнів збільшив власний баланс до £1,2 млн, які він згодом «спустив» за 33 дні. 

Цілі серії парі з величезними сумами не викликали жодних підозр у відділу фінансового моніторингу. Єдина реакція – це нові пропозиції фрібетів і безкоштовні квитки на поєдинок чемпіонату Англії. 

«Ви поповнюєте рахунок рідше, ніж раніше. З вами все добре?» 

Ще одна віха його бетторської «слави» – гра на біржі Betfair. Там він програв £437 тисяч. Понад 60% від суми – крадені. 

Під час своєрідного затишшя, коли Енді припинив робити ставки з великими сумами, отримав від VIP-менеджера Betfair повідомлення такого змісту: «Давненько не бачилися. Я помітив, що ви поповнюєтесь рідше, ніж раніше. Усе добре?».

У період з 2014 по 2016 роки клієнт програв на Betfair більше як £270 тисяч. В лютому 2017 року працівники біржі зацікавилися походженням його коштів – він такої інформації не надав, однак профіль Мея не блокували ще 8 місяців після запиту. 

У це складно повірити, але за свідченням правоохоронців, британець витратив майже усю поцуплену суму (£1,3 млн) для задоволення своєї нездорової пристрасті до ставок на спорт. 

Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Не звертали уваги настільки, що переплутали стать 

Букмекер BoyleSports не намагався запитати у Енді про походження грошей, засипаючи його фрібетами та бонусами до вересня минулого року. За словами чоловіка, він відправляв Комісію азартних ігор детальний звіт щодо ставок у декількох операторів, один з яких настільки не морочився, що навіть переплутав його стать. 

«Цей випадок є сумною і корисною ілюстрацією того, що може статися, якщо пристрасть до азартних ігор трансформується у залежність», – підмітив суддя Ентоні Бейт у коментарях до вироку. 

Активісти закликають ретельніше перевіряти операторів

Прибічники ідеї щодо перегляду профільного закону про азартні ігри кажуть, що цієї ситуації можна було б уникнути, якби букмекерські контори суворіше контролювалися з боку держави. 

«Цей кейс продемонстрував необхідність встановлення більш низького порогу збитків у бетторів, після якого оператори зобов’язані проводити перевірки», – сказав Метт Зарб-Кузен з некомерційної організації Campaign for Fairer Gambling.

Випадок Мея може стати аргументом на користь «єдиного уявлення про клієнта». Коли оператори азартних ігор змушені ділитися інформацією про гравця, щоб поліпшити якість перевірок, каже Метт. Мовляв, впровадження такої системи стане превентивним інструментом. 

БК Betway заявила, що у повному обсязі повернула компанії Sealskinz кошти, витрачені 44-річний чоловіком, і проінформувала Комісію з азартних ігор і поліцію про можливе шахрайство.

Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

«Робив у середньому 110 ставок за добу»: історія лудомана, який програв понад 5 млн грн

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт