Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери: хто замінить Меркель на посаді канцлера Німеччини?

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія «Фан Спорт» пропонує спрогнозувати наступного федерального канцлера Німеччини. За оцінкою аналітиків, найбільше шансів стати наступником Ангели Меркель на посаді політичного лідера держави у Фрідріха Мерца або Маркуса Зедера.
Букмекери: хто замінить Меркель на посаді канцлера Німеччини?

Букмекери: хто замінить Меркель на посаді канцлера Німеччини?

Так історично склалося, що канцер – найбільш впливова фігура в політичній системі Німеччини, позаяк ця посадова особа має низку ключових прав. Зокрема, бундесканцлер очолює федеральний уряд, формує його: призначає міністрів, висуває пропозицією президентові щодо призначення або звільнення запропонованих ним кандидатур, а також визначає сферу діяльності будь-якого міністра.

Протягом 15 років колишня лідерка партії ХДС Ангела Меркель обіймає цю посаду. Цьогоріч у червні вона заявила що не планує вп’яте намагатися переобратися на посаду канцлера. За її словами, вона твердо вирішила відмовитися від такої ідеї.

У квітні повинні були відбутися вибори нового голови ХДС («Християнсько-демократичного союзу»), однак їх перенесли на грудень через пандемію COVID-19. Чинна лідерка партії Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що не буде висувати власну кандидатуру на виборах пост канцлера на парламентських виборах, що відбудуться наступного року. Тому, вочевидь, партія висуне на вибори канцлера Німеччини кандидата, який стане новим очільником ХДС.

Відповідно до котирувань, найкращі шанси на те, аби стати наступним бундесканцлером Німеччини у члена ХДС Фрідріха Мерца (3.50, 29% ймовірності), прем’єр-міністра Баварії та лідера ХСС Маркуса Зедера (3.50, 29%).

Непогані шанси поборотися за посаду політичного лідера республіки у Арміна Лашета (4.32, 23%), який є  прем’єр-міністром Північного Рейну-Вестфалії, та представника партії «Зелених» Роберта Хабека (4.50, 22%).

Серед інших можливих варіантів фігурують імена Норберта Реттгена (12.0, 8%), Аліс Вайдель (26.0, 4%), Даніеля Гюнтера (26.0, 4%) і Ральфа Брінкхауса (26.0, 4%).

Парламентські вибори у Німеччині відбудуться не раніше 29-го серпня, але й не пізніше 24-го жовтня наступного року. За підсумками голосування стануть відомі імена членів 20-го скликання Бундестагу (федеральний парламент), які згодом і оберуть нового канцлера.

«Рейтинг Букмекерів» інформував, що фахівці букмекерських компаній вкотре переглянули коефіцієнти на переможця президентських виборів США, підвищивши шанси члена демократичної партії Джо Байдена.

Букмекери знизили ймовірність переобрання Зеленського на другий президентський термін

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт