Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери: Apple за кілька років презентує автомобіль?

Владислав Стародубцев
Здавалося б, Apple – корпорація, що спеціалізується на електронній побутовій техніці, онлайн сервісах, програмному забезпеченні, і не збирається змінювати вектор розвитку. Втім, вже найближчим часом компанія з Купертіно може наважитися на розробку власного автомобіля, принаймні про це свідчать котирування букмекерської компанії Favbet.
Букмекери: Apple за кілька років презентує автомобіль?

Букмекери: Apple за кілька років презентує автомобіль?

20% (коефіцієнт – 5.0) – імовірність появи офіційного автомобілю від Apple до початку 2025-го року. 

Що відомо про Apple Car?

Вперше про плани «Яблучників» створити власний автомобіль написала агенція Reuters наприкінці минулого року. За словами обізнаного джерела, Apple прагне презентувати електромобіль у 2024-му році. Ідея створення Apple Car виникла у Купертіно ще у 2014-му році, однак тільки в останні пів року проєкт під кодовою назвою Titan почав набирати обертів.  

Головна відмінність авто «Яблучників» від інших представників ринку – нова система батарей, яку вже охрестили «проривною». За задумкою інженерів, іноваційна система батарей дозволить «радикально» знизити вартість зарядки акумулятора і збільшить дальність ходу машин, тоді як інші автомобільні концерни женуться лише за показниками максимальної автономності. 

Чуток, пов’язані з близькими до процесу джерела, з’являється усе більше – це може свідчити про те, що рух у напрямку створення автомобілю від дійсно активізувався. До прикладу, нещодавно інформаційний простір «підірвала» новина про намір Apple підписати контракт з KIA Motors, за умовами якого американська корпорація інвестувати 3,6 млрд доларів. Мовляв, KIA Motors спільно з Apple буде розробляти та збирати електромобіль. 

«Яблучники» прагнуть зробити усе якнайкраще, тож буде частина інвестицій буде спрямована на модернізацію виробництва КІА у штаті Джорджія (США). Також зручне територіальне розміщення дозволить Apple краще контролювати усі етапи збірки. 

Водночас сьогодні у Bloomberg повідомили, що Apple та Hyundai і Kia призупинили перемовини. Так, компанія з Купертіно самотужки полюбляє плодити чутки – особливо перед презентацією нового Iphone – проте витік інформації вкрай розлютив топ-менеджмент корпорації, оскільки Apple звикла тримати у суворій таємниці плани на нові продукти. 

Не виключено, що американська компанія може передумати працювати з південнокорейцями, віддавши перевагу японським автоконцернам. 

Планувалося, що Apple Car побудують на платформі Hyundai E-GMP, у якої наступні характеристики: максимальна швидкість – 250 км/год, розгін до 100 км/год – 3,5 сек, запас ходу – щонайменше 500 км, зарядка до 80% за 18 хвилин. 

Для роботи у проєкті Titan Apple запросила Манфреда Харрера – це колишній керівник лінійки автомобілей Porsche Cayenne. 

Концепт loniq 5, який побудують на платформі Hyundai E-GMP

Концепт loniq 5, який побудують на платформі Hyundai E-GMP

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», аналітики компанії Favbet оцінили шанси мільярдера, засновника Space X Ілона Маска завітати до Національного музею ім. С.П. Корольова, що розташований у Житомирі. 

Долучайтеся до соціальних мереж «РБ» у Telegram та Instagram.

Коли перша людина полетить на Марс: букмекери не вірять в Ілона Маска

Букмекери: у яку країну здійснить перший візит президент США Байден?

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт