Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Британці роблять ставки в 10 разів частіше, ніж українці», – заступниця голови UGC

Ярослав П'ятницький
Заступниця голови Ukrainian Gambling Council з комунікаційних питань Вікторія Закревська проаналізувала, чому мешканці Великої Британії роблять ставки в 10 разів частіше, ніж українці.
«Британці роблять ставки в 10 разів частіше, ніж українці», – заступниця голови UGC

Британці роблять ставки в 10 разів частіше, ніж українці

Пані Закревська переконана, що у сучасному британському законодавстві головний акцент щодо ведення грального бізнесу зроблено на соціальну складову та безпеку гравців. Саме тому переважна кількість британців розглядають азартні ігри як вид розваг, а ставки – як частину способу життя, в якому є місце безпечній і відповідальній грі.

Це вкотре підтвердили результати соціологічного дослідження, проведеного цьогоріч у квітні британською компанією Entain – найбільшим виробником грального обладнання. Понад 90% британців, котрим подобається робити ставки, вважають себе спортивними фанатами.

Заступниця голови UGC нагадує:

Водночас 63,2% українців сказали «так» легалізації грального бізнесу на підтримку аргументу, що букмекерські компанії спонсорують спортивну галузь – футбол, хокей, баскетбол та інші види спорту.

Так, серед українців більша частина тих, хто вирішив зіграти в азартні ігри на гроші, віддає перевагу саме ставкам у букмекерських компаніях (4,5% – це найвищий відсоток серед інших видів азартних ігор). Британці ж традиційно віддають перевагу такому виду гемблінгу.

Експерт пояснює, що саме готовність брати участь в азартних іграх головним чином відрізняє британських респондентів від українських.

Якщо в Британії 78% заявили, що вони роблять ставки хоча б раз на тиждень, то серед українців лише 7,2% опитаних хотіли б зіграти бодай в одну азартну гру на гроші в майбутньому.

Головна причина такої великої різниці в тому, що Британія історично лояльніше ставиться до азартних ігор як виду розваг. Стабільні умови ведення цього бізнесу та соціально орієнтовані закони допомагають британському гральному ринку розвиватися і поповнювати національну економіку. Коли бізнес поводиться відповідально, то й гравці почуваються захищеними.

«Поки Україна тільки стала на шлях розвитку соціально відповідального гемблінгу, важливу роль у процесі становлення цієї сфери має бути відведено соціологічним дослідженням.

Саме вони допоможуть державі й операторам визначитися, в яких напрямках рухатися та яких принципів дотримуватися, щоб українська індустрія азартних ігор посіла гідне місце на світовій арені, а українці сприймали азартні ігри як зрозумілий, хоча й специфічний вид розваг», – написала Вікторія Закревська у колонці на The Page.

«Пенсіонери підтримують легалізацію азартних ігор, але не ризикують самі робити ставки», – заступниця голови UGC

Кучухідзе: історія з ФК «Марсель» є актуальною для ринку азартних ігор в Україні

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 4
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт