Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Близько 60 договірних матчів було виявлено в минулому сезоні футбольної ліги Канади

Рейтинг Букмекерів
Sports Radar і Міжнародний центр з безпеки спорту виявили 60 потенційних «договірняків» в минулому сезоні Канадської футбольної ліги – третього за рангом футбольного турніру після МЛС і Футбольної ліги Північної Америки. Як стверджують експерти, проблема з організацією договірних матчів в цьому турнірі дуже велика, а влада не вживає нічого для її вирішення.

Канадська влада не приділяє належної уваги проблемі договірних матчів

Канадська футбольна ліга не може вважатися багатою. Її два дивізіони складаються з напівпрофесійних команд, які базуються в Південному Онтаріо. Як правило, матчі відвідує більше дюжини глядачів, а гравцям платять кілька сотень доларів в тиждень. Саме низькі зарплати і стають причиною здачі матчів.

Наявність «договірняків» в канадській лізі вперше було виявлено в 2009-му році, коли німецькі слідчі перехопили десятки дзвінків між двома організаторами – які мешкають у Берліні хорватським рецидивістом Анте Сапіною і його помічником, який займався пошуком потенційних договірних матчів в Канаді.

Один з таких «скаутів» розповів, що Канадська ліга – благодатний ґрунт для організації договірних матчів. Всього лише за 150 тис. американських доларів можна купити власну команду. План простий: купуються гравці з Балкан, які в середньому набагато кращі канадців, і саме їм і даються вказівки, що і коли здати. Як правило, учасники «договірняків», наживають багатство.

«Саме гравці здають матчі. Я б дуже хотів зловити за руку парочку з них, щоб вони постали перед обличчям закону. З проблеми договірних матчів всі роблять комедію. Розмови про них ходять вже кілька років, але ми не отримуємо абсолютно ніякої допомоги від Футбольної асоціації Канади. Ніхто в країні не проводить моніторингу ставок. У нас немає достатньої кількості грошей для такої розкоші», – зазначив голова Футбольної ліги Канади Піно Язбец.

Як повідомляє поліція Німеччини, 13-го вересня 2009-го року представники міжнародного кримінального угруповання «переконали» гравців команди «Торонто Хорватія» програти клубу «Труа-Рів’єр». Поєдинок закінчився з рахунком 4:1 на користь «Труа-Рів’єр». Відповідно до думки багатьох міжнародних експертів, з тих пір проблема договірних матчів в Канаді стала серйознішою.

«Ми моніторимо понад 400 букмекерів по всьому світу. Ми можемо бачити, якщо на перемогу однієї з команд або ж на конкретну події ставиться велика сума. Тому ми з упевненістю на 99% може сказати, договірний чи матч.

Канадська футбольна ліга – катастрофа. Багато букмекерів вважають за краще не зв’язуватися з нею. Але коли вони приймають ставки на цей турнір, виникають підозрілі матчі. З 2016-го року ми всі ще спостерігаємо божевільні рухи ліній, які змушують нас думати, що там дуже багато матчів носять договірний характер.

У вересні було два матчі, які були повністю договірними. Було зроблено дуже багато ставок з Росії. Серія «договірняків» в Канаді триває, але ніхто нічого не робить. Чому?», – Заявив глава незалежної європейської організації Federbet Франческо Баранка.

«В кінці нашого розслідування у нас були докази того, що мережа з організації договірних матчів була присутня в дев’яти країнах. Тільки лише влада Канади не виявила бажання ознайомитися з доказами», – передає слова німецького детектива Фрідгельма Альтханса видання The Star.

Раніше «Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що слідчі FIFA допитають тренера і гравців футбольної збірної Мальти.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт