Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

БК Favbet готує документи для отримання букмекерської ліцензії

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet прагне найближчим легалізувати свою діяльність на території України – відповідні документи уже готуються до подачі у Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей.
БК Favbet готує документи для отримання букмекерської ліцензії

БК Favbet готує документи для отримання букмекерської ліцензії

Про це в інтерв’ю «РБ» розповіли представники Favbet Олексій Церковний, який обіймає посаду Marketing Director, і Chief Legal Officer Владислав Кувічкін.

– Українська влада почала боротьбу з нелегальними букмекерами, які не мають ліцензії на роботу в країні. Сайти багатьох компаній блокуються. Наскільки ефективні блокування доменів, на вашу думку, адже досвід РФ показує, що люди продовжують грати там, де хочуть, використовуючи VPN та інші сервіси?

Ми повністю підтримуємо державу в бажанні боротися з нелегальними операторами. Ефективність тих чи інших заходів залежить від цілісного підходу і залучення в процес усіх стейкхолдерів, в тому числі і легальних операторів. 

Якщо створити для легальних ліцензованих операторів зрозумілі правила гри, які дозволяють їм залучати гравців і конкурувати з нелегальними операторами – то такі букмекери нададуть допомогу в боротьбі з чорним ринком.

– Чому деякі букмекери отримали ліцензію, але не поспішають розпочинати роботу в Україні? Які ви бачите підводні камені у поточних процесах?

–  Для повноцінного запуску ринку азартних ігор і приходу великих міжнародних операторів в Україну держава і парламент повинні виробити власну комплексну позицію щодо оподаткування операторів азартних ігор.

Оскільки зараз ми маємо норми чинного податкового законодавства, які були прийняті ще до моменту вступу в силу нового закону, без урахування його положень і логіки, не кажучи вже про досить високі ліцензійні платежі і необхідності платити ліцензійний платіж у потрійному розмірі до моменту запуску системи онлайн-моніторингу.

У разі запуску операційної діяльності в операторів азартних ігор відразу виникає багато питань. Наприклад, утримувати податки з гравців-нерезидентів, вести фінансовий і бухгалтерський облік, ідентифікувати гравців, виконувати вимоги фінансового моніторингу тощо 

Також на цей момент залишається не до кінця врегульованими питання сертифікації грального обладнання, включаючи онлайн-платформу і сертифікацію ігор для онлайн-казино.

– Які умови потрібні букмекерським компаніям для повноцінного виходу на ринок?

– Основна проблема на цей час – це оподаткування і необхідність сплати ліцензійного платежу у потрійному розмірі до моменту запуску системи онлайн-моніторингу, терміни якого складно передбачити.

Також важливо брати до уваги, що вихід БК міг бути більш активним за умови, що на рівні законодавства не було б вимоги про відкриття букмекерських пунктів тільки в готелях. Наприклад, якщо взяти до уваги закордонний досвід, ми побачимо, що у європейських країнах такої вимоги саме до БК – немає.

– Чи є діалог вашої компанії з владою і наскільки він конструктивний?

– Представники нашої компанії є членами робочих груп при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. В цілому комунікація з регулятором сфери – це звичайний робочий процес. Взаємодіємо з усіх актуальних питань реклами, оподаткування і законодавства в цілому.

– Які перспективи вашої компанії у частині легальної роботи в Україні в умовах, що склалися? Чи планується відкриття наземних пунктів в разі, якщо всі процеси будуть завершені найближчим часом?

– Компанія перебуває у процесі підготовки документів та сертифікації платформи для отримання ліцензії на проведення букмекерської діяльності з фокусом на онлайн-оперування. 

Також така ліцензія дозволить у майбутньому запустити і наземну мережу букмекерських пунктів.

Нагадаємо, минулої п’ятниці один з кураторів реформи азартних ігор Борис Баум заявив, що у Комісії з регулювання азартних ігор докладуть максимум зусиль для скасування сплати ліцензійного платежу в потрійному розмірі під час отримання букмекерської ліцензії. 

Favbet: «Наше завдання – привнести культуру відповідальної гри у реалії українського ринку»

Як завантажити додаток Favbet на Андроїд: інструкція, основні функції

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт