Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Більшість британців підтримують повну заборону реклами азартних ігор

Владислав Стародубцев
Про це свідчать дані свіжого соціологічного опитування, проведеного Королівським товариством охорони здоров’я (RSPH) – благодійною і просвітницькою організацією, що покликана покращувати і захищати здоров’я громадян Сполученого Королівства.
Більшість британців підтримують повну заборону реклами азартних ігор

Більшість британців підтримують повну заборону реклами азартних ігор

За даними загальнонаціонального опитування, учасниками якого стали понад 12 тисяч осіб, більшість жителів Великої Британії підтримують ідею повної заборони реклами гемблінгу. Відповідно до результатів, три четверті респондентів вважають, що необхідно прописати більш жорсткі правила для операторів азартних ігор у частині розміщення рекламних повідомлень, інформує The Guardian.

Королівське товариство охорони здоров’я закликало уряд країни взяти до уваги результати опитування під час можливого перегляду положень закону «Про азартні ігри», остання редакція якого датована 2005 роком. Жителі Сполученого Королівства виступають за суттєве скорочення кількості рекламних повідомлень, що пов’язані з гемблінгом, на телебаченні, радіо та в інтернеті, принаймні такий висновок був зроблений за підсумком проведеного дослідження. 

Христина Марріотт, виконавча директорка RSPH, переконана у необхідності прирівняння реклами азартних ігор до реклами тютюнових виробів. Насамперед у частині маркетингових обмежень. 

77% дорослих підтримують заборону реклами гемблінгу до 21:00 на ТБ, радіо, а також в інтернеті і соціальних мережах. З 12 247 опитаних осіб лишень 14% категорично проти загальної заборони на рекламу гемблінгу, тоді як дві третини дорослих і більш як половина дітей висловилися за. 

Наразі у Великій Британії існує добровільна заборона – «від свистка до свистка» – на демонстрацію рекламних повідомлень, пов’язаних з азартними іграми, за 5 хвилин до початку і за 5 хвилин після завершення футбольних поєдинків або інших спортивних подій. 

Пройшли пішки майже 500 км із закликом заборони реклами азартних ігор під час чемпіонату Європи

30 колишніх ігроманів подолали 482 кілометри за два тижні (із Шотландії на лондонський стадіон «Вемблі»), щоб закликати припинити рекламу гемблінгу під час чемпіонату Європи з футболу. 

У складі цієї групи цей виснажливий шлях подолала 28-річна Стейсі Гудвін. Дівчина каже, що у суспільстві чомусь прийнято вважати, що залежність від азартних ігор – це здебільшого історія чоловіків, хоча жінок, які мають проблеми з цим, теж вистачає. Протягом 10 років британка страждали від лудоманії. За цей час втратила друзів, гроші і була за крок від самогубства, зізнається Стейсі. Їй вдалося побороти залежність два роки тому, коли вона натрапила на клуб жінок з аналогічними проблемами – це і врятувало її. 

«У 18 років я працювала в букмекерській конторі, але я ніколи не думала, що стану залежною, оскільки ніколи не бачила жінок в пункті приймання ставок. 

Якщо ви звернете увагу на рекламу азартних ігор по ТБ, побачите там дуже мало жінок, тому існує хибне уявлення. Ви просто не бачите жінок, які грають в азартні ігри. Нам так складно відкритися і сказати: «У мене проблема», тому що лудоманія вважається чоловічою залежністю», – цитує Гудвін BBC Sport

Днями «РБ» розповідав історію чоловіка, який витратив £1,3 млн. Згодом з’ясувалося, що він поцупив ці гроші у роботодавця. 

Гравець із залежністю розбив обладнання на 125 тисяч гривень у пункті приймання ставок

Комісія з азартних ігор Великої Британії зафіксувала зміни у культурі беттингу країни

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт