Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Батьківщина» прагне винести питання легалізації азартних ігор на референдум

Владислав Стародубцев
Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради заявила, що її політсила спільно з громадою ініціює проведення всеукраїнського референдуму з п’яти питань, серед яких – легалізації сфери грального бізнесу.
«Батьківщина» прагне винести питання легалізації азартних ігор на референдум: заява Тимошенко

«Батьківщина» прагне винести питання легалізації азартних ігор на референдум: заява Тимошенко

Учора парламент ухвалив у другому читанні та в цілому ініційований президентом Володимиром Зеленський законопроєкт «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Лідерка «Батьківщина» не приховує власного невдоволення фактом прийняття цього документа, апелюючи до не відповідності з Конституцією України.

«Розуміємо, що закон, ухвалений вчора парламентом, свідомо написаний так, щоб громадяни не змогли провести референдумів з тих питань, які їх справді турбують. Але голос людей має бути почутий. Бюрократичні процедури, передбачені цим законом, мають лише одну мету – не дозволити людям домогтися проведення референдуму», – сказала народна обраниця. 

Втім, попри усю критику, Тимошенко вирішила одразу ж використати відповідний легітимний механізм, ініціювавши всеукраїнський референдум з п’яти питань, серед яких – легалізація азартних ігор. 

За її словами, необхідно скасувати закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Також Тимошенко закликала до об’єднання політсил, які «поділяють необхідність запровадження справжнього народовладдя».

Зазначимо, для набуття чинності законопроєкт про референдум повинен бути підписаний спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим і президентом Володимиром Зеленським, а також текст документа мають опублікувати у газетах «Урядовий кур’єр» та «Голос України». 

У серпні Юлія Тимошенко розповіла про намір скасувати легалізацію грального бізнесу у Конституційному суді. Лідерка «Батьківщини» – один з головних політичних противників узаконення сфери азартних ігор, про що вона неодноразово наголошувала. 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», Кабінет Міністрів схвалив ідею створення державного фонду підтримки медицини, спорту, освіти культури та науки, що фінансуватиметься коштом від продажу гемблінг-ліцензій майбутнім операторам.

Баум назвав три проблеми, які потрібно розв’язати для повноцінного запуску ринку азартних ігор

Кучухідзе: «Україна потроху відходить від радянського контексту сприйняття гемблінгу»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт