Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Артем Федецький: «Зараз для збірної України настав найпатріотичніший момент»

Ярослав П'ятницький
196 днів вболівальники збірної України не бачили своєї команди у справі в офіційних матчах. І ось нарешті 1-го червня наша національна команда зіграє півфінальний поєдинок плей-оф відбору ЧС-2022 проти Шотландії. Про шанси команди Олександра Петракова у цьому протистоянні «Рейтинг Букмекерів» поговорив з Артемом Федецьким, за плечима якого 53 матчі у синьо-жовтій футболці.

федецький

— Артеме, як ти вважаєш, збірній України вдасться підійти до матчу проти Шотландії в оптимальному стані?

— Якщо говорити про суто футбольні фактори – то, звичайно, це не та підготовка, яка мала бути. До того ж гравцям збірної України важко бути повністю сконцентрованими на футболі з огляду на те, що в нашій країні триває війна. Але честь і хвала тренерському штабу «Синьо-жовтих», оскільки вони вичавили максимум із цієї ситуації.

Хоч як не крути, але на матч із Шотландією потрібно налаштовуватися, як на останній бій. Я часто спілкуюся з нашими воїнами, які, попри всю складність ситуації на передовій, переживають за збірну України, завжди цікавляться справами команди та чекають від неї лише перемоги.

— Що тебе найбільше непокоїть перед цією грою?

— Ситуація в країні. Війна, де постійно гинуть мирні люди, не може залишати нікого байдужим. Дуже багато часу доводиться приділяти переселенцям, біженцям. Впевнений, що й наші футболісти переживають не менше, які теж стараються допомогти фінансово.

Олександр Петраков – чудовий мотиватор. Вірю, що у «Синьо-жовтих» все вийде. За нашу команду вболіватимуть не лише в Україні, а й далеко за її межами.

— Матч відбудеться у Глазго – це великий плюс для шотландців?

— Перевага є, але я не сказав би, що вона така істотна. У складі збірної України багато досвідчених футболістів, які знають, що таке грати за заповнених трибун. Тим паче, що і наша команда не залишиться без підтримки в Глазго.

— Відсутність спарингів може вплинути на потенціал нашої збірної?

— Наскільки я знаю, керівництво УАФ зробило все можливе, щоб збірна готувалася в хороших умовах, але знайти гідні спаринги в цей час було дуже непросто. Проте наші футболісти – професіонали.

Якщо виникнуть якісь технічні нюанси через зім’яту підготовку, на першому місці в цьому протистоянні буде характер. А ми знаємо, що з цим компонентом у «Синьо-жовтих» порядок. Зараз для збірної України настав найпатріотичніший момент. В силі духу ми не будемо поступатися шотландцям.

Давати прогноз, як кажуть, справа невдячна, проте хотів би попросити тебе передбачити результати поєдинку Шотландія – Україна?

— Важко це робити, коли не бачив збірну України у справі, у її бойовому складі понад пів року. Проте ми віримо в команду та сприятливий для нас результат.

Звичайно, у такому протистоянні я не виключаю і додаткового часу та серії пенальті. Фізично збірна України теж не має поступитися, оскільки у футболістів, які навесні були без ігрової практики, за плечима повноцінна зимова підготовка. Не кажучи вже про наших легіонерів, котрі мають стати головною ударною силою «Синьо-жовтих» у Глазго.

Повторюся, наша країна та наш футбол опинилися у дуже складній ситуації. Я постійно спілкуюсь із Санею Зінченком, Андрюхою Ярмоленком, тому можу з упевненістю сказати, що збірна України віддасть всі сили, аби виграти у Шотландії. У цій грі підопічним Олександра Петракова необхідно виявити три складові: характер, мотивація та патріотизм. Якщо все вийде – то ми маємо відсвяткувати перемогу.

Олег Федорчук: «Насторожує гра збірної України в центральній зоні, залишаються проблеми в обороні»

Сергій Ковалець: «Шотландці в тонусі, але у збірної України не менше шансів на успіх»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт