Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Артем Федецький: «Перебування Каштру в «Шахтарі» наближається до кінця»

Рейтинг Букмекерів
11 березня «Шахтар» зіграє на виїзді перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Роми». Інтерес до цього матчу підігрівається ще й тим, що італійську команду очолює колишній наставник гірників Паулу Фонсека. Про майбутній поєдинок bookmaker-ratings.com.ua поговорив з колишнім захисником «Шахтаря» і збірної України Артемом Федецьким.
Артем Федецький: «Перебування Каштру в «Шахтарі» наближається до кінця»

Артем Федецький: «Перебування Каштру в «Шахтарі» наближається до кінця»

— Артеме, чи можна майбутній матч назвати дуеллю двох португальських тренерів?

— Ні. Радше це буде дуель Фонсеки з «Шахтарем». Сам Каштру, здається, бачить себе в іншому чемпіонаті. Перебування цього португальського фахівця в донецькому клубі наближається до кінця. Хоча в плані іміджу ця дуель для кожного з наставників буде ключовою.

— Для «Шахтаря» мінус, що йому належить зіграти проти тренера, який в принципі непогано знає можливості своєї колишньої команди?

— Не думаю, що це може якось позначитися на грі. «Гірники» спробують зіграти на слабких сторонах опонента.

Це одна з небагатьох пар 1/8-й, в якій складно назвати фаворита.

— У цій парі є фаворит?

— Це одна з небагатьох пар 1/8-й, в якій складно назвати фаворита. У «Шахтаря» зараз намітився деякий спад, тому в матчі проти «Роми» у «Гірників» є шанс показати, що минулі осічки були не більше ніж випадковістю. У свою чергу і підопічних Паулу Фонсеки зараз трохи штормить. З першої десятки команд Серії А у римлян один з найгірших показників щодо пропущених м’ячів.

— У чому, на ваш погляд, зараз проблеми «Шахтаря»?

— Гравцям донецької команди потрібно серйозніше ставитися до внутрішніх змагань. Двічі обіграти «Реал» в Лізі чемпіонів і програти в Кубку України «Агробізнесу» — якось не вкладається в голові. Це не в образу першоліговому колективу і самому Олександру Чижевському, якого я добре знаю. Цей фахівець — професіонал своєї справу. Ось він і зіграв на слабких сторонах більш сильного суперника. І наступний матч з «Олімпіком» показав, що «Гірники» далекі від своїх найкращих кондицій. Більш того, стверджую, що у підопічних Юрія Калитвинцева арбітр вкрав гол або, принаймні, 11-метровий.

Можливо, не всі гравці «Шахтаря» розуміють, що в такому клубі потрібно в кожному матчі доводити свій професіоналізм і діяти на максимумі своїх можливостей. Вже минули ті часи, коли менш класного суперника можна закидати шапками.

Доля путівки до наступного раунду Ліги Європи вирішується в двох матчах, в чемпіонаті відставання від «Динамо» чотири очки, тому й в УПЛ у «Шахтаря» немає права на помилку.

— На «Рому» у «Шахтаря», напевно, мотивації вистачить?

— «Гірникам» просто відступати нікуди. Доля путівки до наступного раунду Ліги Європи вирішується в двох матчах, в чемпіонаті відставання від «Динамо» чотири очки, тому й в УПЛ у «Шахтаря» немає права на помилку.

— Яким буде ваш прогноз на матч в Римі?

— З огляду на специфіку італійських команд, «Гірникам», як не крути, на виїзді необхідно забивати. А що стосується результату. То я поставлю на «Рому». Рахунок 2:1. Однак такий результат дозволяє «Шахтарю» розраховувати, на успіх в двораундовому протистоянні. Упевнений, що обидва поєдинки будуть тримати вболівальників у напрузі до фінального свистка.

«Рома» – «Шахтар»: шанси донеччан перемогти – 17%. На «Гірників» пропонують величезний коефіцієнт

Букмекери: хто далі пройде у Лізі Європи – «Динамо» чи «Шахтар»?

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт