Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Андрій Воробей: «Не шукайте логіки у футболі – це був просто не день збірної України»

Ярослав П'ятницький
Вчора збірна України не змогла виграти у команди Уельсу. Відповідно, підопічні Олександра Петракова пролетіли повз чемпіонат світу, який наприкінці року відбудеться в Катарі. Підбити підсумки матчу в Кардіффі портал «Рейтинг Букмекерів» попросив колишнього нападника «синьо-жовтих» Андрія Воробея.

А-Воробей

— Андрію, в чому головна причина поразки збірної України від Уельсу?

— Хоч би як це звучало, але нашій команді просто не пощастило. Це був просто не наш день. Як казав свого часу Віктор Прокопенко, не шукайте логіки у футболі.

Збірна України домінувала всю гру, перевершила суперника у гольових моментах. Натомість Уельс в першому таймі забив після образливого рикошету і створив декілька моментів у другому таймі – от і все.

— Здалося, що Маліновський, попри активність, був не у своїй тарілці, особливо в першому таймі?

— Не погоджуся. Руслан добре розпочинав атаки, вносив креатив у гру збірної. Так, він заробив штрафний, який призвів до гола у наші ворота, але це в жодному разі не свідчить, що він зіграв погано.

Маліновський добре відбирав м’ячі, після чого «синьо-жовті» непогано виходили у контратаки. Швидше треба було замінити Вітю Циганкова, у якого не все виходило. Але це особисто моя думка.

— Заміни в цьому поєдинку були не настільки ефективними, як у грі проти шотландців?

— Так могло здатися, бо практично весь другий тайм валлійці закрилися у своєму штрафному майданчику. Було важко зламати цю оборону, вільних зон практично не було, хоча нашій команді подекуди вдавалося розхитувати їхній захист. Просто у поєдинку із шотландцями було багато вільних зон, оскільки ті мали розкриватися.

Саме тому швидкість наших хлопців і спрацювала, це були дві різні ситуації. Хоча той же Довбик мав учора нагоду забити. І Шапаренко, як мені здалося, непогано увійшов у гру. Повторюсь, дуже складно вийти на ударну позицію, коли суперник захищається всім складом.

— М’яч, забитий у наші ворота – це нещасний випадок?

— Без сумніву. У таку погоду, коли йде дощ, м’яч може ковзати як завгодно. Андрію Ярмоленку було складно зорієнтуватися, прибрати під час сильного прострілу голову практично нереально. Жодних претензій до Ярмоленка бути не може…

— Ще, напевно, довго розбиратимуть момент із непризначеним 11-метровим у ворота Уельсу.

— Нехай я й зацікавлена ​​особа, але пенальті в моменті з Ярмоленком – більш ніж очевидний. Арбітр зустрічі повинен був переглянути VAR самостійно.

Це був не дотик захисника господарів, а удар в ногу Ярмоленко. Прикро, оскільки в іншому арбітр відпрацював на високому рівні.

Хай там що, життя на цьому не закінчується. Так, усі чекали на вихід збірної України до фінальної частини чемпіонату світу. Нашим футболістам психологічно складно відійти від цього удару, але треба підіймати голову.

Попереду матчі Ліги націй, у якій українські вболівальники все одно чекатимуть від національної команди лише максимального результату.

Вірю, що Олександр Петраков знайде потрібні слова для своїх підопічних. Це життя, і всі чудово розуміють, що зараз головне перемогти на іншому фронті. Українська нація цього гідна. Слава Україні!

Олег Саленко: «Уельс сильніший за Шотландію, тому що вони вміють грати у низовий футбол»

Євген Левченко: «Мудрик незабаром вийде у збірній на провідні ролі»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт