Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Абрамович відмовився продавати «Челсі» американському бізнесменові. Росіянина не влаштувала запропонована сума

Сергій Романенко
Власник «Челсі» Роман Абрамович відмовився продавати свій клуб американському бізнесменові Тодду Боелі.
Абрамович відмовився продавати «Челсі» американському бізнесменові

Абрамович відмовився продавати «Челсі» американському бізнесменові

Як повідомляє Financial Times, підприємець зі США зробив російському колезі пропозицію щодо продажу лондонського клубу. Однак Абрамович відхилив заявку американця. Сума пропозиції, зробленої Боелі, залишається невідомою. Проте, передбачається, що вона виявилася меншою за 3,9 мільярда доларів, які Абрамович хоче виручити з продажу «Челсі». У той же час відзначається, що в майбутньому американець може вдатися до нової спроби придбати лондонський клуб.

Якщо Боелі все ж вдасться домовитися з російським бізнесменом про продаж «Челсі», той стане сьомим власником клубу англійської Прем’єр-ліги зі США. Цікаво, що Боелі не можна назвати далекою від спорту людиною – він є співвласником бейсбольного клубу «Лос-Анджелес Доджерс».

Нагадаємо, Абрамович придбав «Челсі» у 2003-му році. Та угода обійшлася йому в 181 мільйон доларів. Росіянин став найуспішнішим власником лондонського клубу. При ньому команда виграла 19 трофеїв: 5 чемпіонатів Англії, 5 Кубків Англії, 3 Кубки англійської ліги, 2 Суперкубки Англії, Лігу чемпіонів, 2 Ліги Європи і клубний чемпіонат світу.

Інформація про можливий продаж Абрамовичем «Челсі» з’явилася в минулому році після того, як зіпсувалися відносини між Великобританією і Росією. Бізнесмену було відмовлено у продовженні візи, через що той був змушений покинути Туманний Альбіон. Через проблеми з візами власник лондонського клубу досі не може відвідувати матчі своєї команди у внутрішніх англійських турнірах.

Повідомлялося, що Абрамович вже отримував кілька пропозицій щодо продажу «Челсі», але жодна з них його не влаштувала. Також через проблеми з візою російський підприємець відмовився виділяти кошти в розмірі 1,3 мільярда доларів на реконструкцію клубного стадіону «Стемфорд Брідж».

Варто відзначити, що Абрамович оцінив свій клуб істотно вище, ніж це зробила аудиторська компанія KPMG, яка активи «Челсі» оцінила у 2,44 мільярда доларів. Також сума, яку росіянин бажає отримати з продажу «синіх», перевищує вартість найдорожчого клубу світу – мадридського «Реала». Та ж компанія KPMG оцінює активи «вершкових» у 3,55 мільярда доларів.

У чемпіонаті Англії «Челсі» займає 4-е місце. Після 16 турів в активі лондонської команди 29 очок. У Лізі чемпіонів перед останнім туром групового етапу «сині» претендують на вихід до 1/8 фіналу турніру. Для бронювання путівки в наступний раунд «Челсі» потрібно вдома обіграти «Лілль». Боротьбу за Кубок англійської ліги лондонці вже припинили, поступившись у четвертому раунді «Манчестер Юнайтед» з рахунком 1:2.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт