Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

6-8 світових букмекерів зайдуть на український ринок, – фахівець

Владислав Стародубцев
Таку думку висловив віцепрезидент Всеукраїнського союзу розвитку букмекерства (ВСРБ) Михайло Коваль. За його словами, якщо будуть змінені податкові ставки для грального бізнесу, то варто очікувати, що 6-8 світових беттингових компаній зайдуть на вітчизняний ринок.
Коваль розповів, скільки світових букмекерів зайдуть на український ринок

Коваль розповів, скільки світових букмекерів зайдуть на український ринок

«Зараз можна говорити про інтерес до ринку України як мінімум у кількох відомих іноземних операторів. Оскільки, крім Parimatch і Favbet, жоден поки офіційно не заявив про свій намір заходити на український ринок, розкривати їх імена неправильно.

Для Parimatch і Favbet це абсолютно очікуваний крок з огляду на стратегію капіталізації ринку через активний маркетинг брендів і меценатську діяльність. Хто з іноземних колег складе конкуренцію на українському ринку, побачимо в найближчі пів року – рік. 

Щоб іноземні інвестори розкрили свої плани, українській владі ще потрібно щонайменше створити регуляторний орган, ухвалити зміни до податкового кодексу та створити ліцензійні умови для всіх видів бізнесу. Без цього інвестори не можуть розрахувати витрати та ризики виходу на ринок України, який є для них новим.

Якщо всі необхідні зміни, особливо зміни до податкового законодавства, вже будуть чинними наступного року, то можна очікувати на шість-вісім світових букмекерів. Але якщо змін не буде, то прогнозувати дуже важко. Цей процес може загальмуватися. 

З якими складнощами можуть зіткнутися букмекерські компанії на перших етапах роботи в Україні? Сподіваємось, що зміни до Податкового кодексу будуть ухвалені найближчим часом, тому зі складнощами щодо податкового навантаження компанії та гравця не стикнуться.

Стосовно виникнення можливих складнощів, наразі це запуск діяльності, яка тривалий час була під забороною. Крім закону, ще немає жодного документа, який би регулював азартні ігри, держава повинна створити нові ліцензійні умови для кожного виду азартних ігор. 

Мабуть, перші кроки щодо створення підзаконних нормативно-правових актів відкриють багато нових питань, які регулятору та учасникам ринку доведеться вирішувати спільно, щоб не було перегинів у той чи інший бік», – цитує Михайла Коваля LoginCasino.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що у букмекерській компанії Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України.

Favbet: «Вкладемо кошти в отримання ліцензії, у відкриття букмекерських точок, будемо гарантувати безпеку гравців»

Чи існує ризик створення монополій після легалізації грального бізнесу: роз’яснення фахівців

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт