Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

45 футболістів з Лаосу дискваліфіковано за договірні матчі

Ярослав П'ятницький
Місцеві бідкаються, що гравці заробляють дуже мало грошей – тому їх легко підкупити.
45 футболістів з Лаосу дискваліфіковано за договірні матчі

45 футболістів з Лаосу дискваліфіковано за договірні матчі

Влада Лаосу повідомила, що за останні роки 45 місцевих гравців були довічно дискваліфіковані ФІФА за участь у договірних матчах. Урядовці засуджують футболістів за те, що вони ставлять себе вище нації.

Про це заявила Генеральний секретар Федерації футболу Лаосу Канья Кеомені на пресконференції:

Ця практика поєдинків з фіксованим результатом безпосередньо вплинула на відбір футболістів до нашої національної збірної для майбутніх регіональних та міжнародних змагань.

Федерація постійно вчить наших спортсменів бути добре дисциплінованими, особливо перед міжнародними змаганнями. Але, вочевидь, ці гравці не прислухалися до наших порад. Вони обрали свої особисті інтереси, а не інтереси країни. Їхні дії зруйнували їхню ж власну репутацію.

Оголошення прозвучало після Кубку АСЕАН, який проходив минулого місяця. Це міжнародний футбольний турнір, у якому беруть участь національні збірні країн Південно-Східної Азії. Команда Лаосу програла всі чотири матчі, забивши лише один гол.

У 2020 році трьох лаоських футболістів було відсторонено від спортивних змагань, коли їх визнали винними у змові з метою маніпулювання результатом матчу проти Гонконгу в жовтні 2017 року. Лаос програв той поєдинок з рахунком 0:4.

Крім того, у 2017 році ФІФА запровадила довічні дискваліфікації 22 гравцям і посадовим особам Лаосу та Камбоджі, які були пов’язані з національною командою і клубом «Лао Тойота». Через це Лаос був відсторонений від участі в Кубку Азійської футбольної конфедерації у 2018 році.

Футбольні вболівальники з Лаосу розповідають, що місцевих гравців можна легко «спокусити на договірний матч», оскільки їм погано платять:

Деякі з футболістів беруть хабарі, адже не отримують достатньої фінансової підтримки від федерації. Наші гравці заробляють не так багато, як в інших країн.

Вартість життя в Лаосі є високою. Якщо хтось пропонує їм велику суму грошей – вони, найімовірніше, будуть брати участь у договірному матчі.

Вболівальники зазначають, що Федерація футболу Лаосу не вказує тих, хто підкупляє футболістів. Але припускають, що люди, які заробляють на договірних матчах, найчастіше дають гроші саме воротарям, щоб дозволити супернику забити конкретну кількість голів.

Після звинувачень у договірному матчі відомий арбітр призупинив кар’єру

Попри можливий договірний матч колумбійський клуб пройшов до вищої ліги

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт