Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

13 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

Сергій Романенко
Матч заключного туру групового етапу Ліги Європи зі швейцарським «Лугано» став черговим невдалим для київського «Динамо» в поточному сезоні. Отримавши в суперники досить прохідні команди, «біло-сині» здобули лише одну перемогу. Такий результат цілком можна визнати провальним. Ось 13 фактів, які наочно це підтверджують.
11 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

11 фактів про виліт «Динамо» з Ліги Європи

1. Згідно ресурсу Transfermarkt, вартість складу «Динамо» (98,2 мільйона євро) перевершує вартість складів «Копенгагена» (43,9 мільйона євро), «Мальме» (20,05 мільйона євро) і «Лугано» (22,13 мільйона євро) разом узятих (86,08 мільйона євро).

2. Ні один із суперників «Динамо» не є лідером свого чемпіонату. «Мальме» сезон у шведському чемпіонаті завершив на другому місці, «Копенгаген» у Данії йде другим, а «Лугано» в першості Швейцарії і зовсім займає шосте місце.

3. Згідно ресурсу Transfermarkt, вартість складів команд групи B Ліги Європи є найменшою серед усіх квартетів турніру. Вона становить «всього» – 184,28 мільйона євро.

4. Після перемоги у стартовому турі над «Мальме» «Динамо» не змогло виграти жодного матчу в турнірі: 4 нічиїх і 1 поразка.

5. Незважаючи на виліт, відразу шість гравців «Динамо» опинилися у збірній команді групи B Ліги Європи за версією ресурсу WhoScored – це Артем Шабанов, Денис Попов, Віталій Миколенко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський та Беньямін Вербич.

Шість гравців «Динамо» у збірній команді групи B Ліги Європи

Шість гравців «Динамо» у збірній команді групи B Ліги Європи

6. «Динамо» стало найкращою командою у групі за наступними середніми показниками: володінням м’ячем (60,9%); виграним єдиноборствам у повітрі (59,1%); кількості нанесених ударів за матч (18,3); точності зроблених передач (83,8%).

7. Перші чотири місця в рейтингу найкращих гравців групи B Ліги Європи за версією ресурсу WhoScored зайняли гравці «Динамо» – Віталій Буяльський, Денис Попов, Віктор Циганков та Артем Шабанов відповідно.

8. «Динамо» стало однією з чотирьох команд, які перед жеребкуванням групового етапу перебували в першому кошику і не змогли вийти до наступного раунду турніру. Разом з киянами така невдача спіткала «Лаціо», ЦСКА і «Бешикташ».

Підсумкове становище команд у групі B

Підсумкове становище команд у групі B

9. У матчі заключного туру групового етапу з «Лугано», де киянам потрібна була перемога, гравці «Динамо» завдали 31 удар по воротах суперника. Лише п’ять з них припали у площину воріт і тільки один виявився результативним.

10. «Динамо» не може виграти вже у п’яти гостьових матчах Ліги Європи поспіль – 2 нічиї і 3 поразки. В останній раз на виїзді у другому за значущістю клубному європейському турнірі кияни перемагали 29 листопада 2018-го року «Астану» (1:0).

11. На груповій стадії Ліги Європи «Динамо» пропустило 7 м’ячів – більше, ніж будь-яка інша команда квартету B.

12. Перед матчем 6-го туру букмекери оцінювали шанси киян на вихід з групи як 75% проти 25%.

13. Кияни були беззаперечним фаворитом по версії букмекерів у матчі з «Лугано». Їхні шанси на перемогу оцінювалися у 82%.

Коефіцієнти, що зіграли в матчі «Динамо» – «Лугано» (1:1)

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт