Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

10 найкращих боксерських поєдинків XXI століття

Тарас Гончар
У цьому матеріалі від експертів БК Pinnacle мова піде про найбільші боксерські поєдинки за останні двадцять років. Підбірка складена в хронологічному порядку і виражає винятково авторську думку.
10 найкращих боксерських поєдинків XXI століття

10 найкращих боксерських поєдинків XXI століття

Антоніо Баррера – Ерік Моралес

19.02.2000р., «Мандалай-Бей», Лас-Вегас, США

Бій, в якому вперше зустрічалися один з одним два найкращих мексиканських боксери сучасності, завершився перемогою «Жахливого» (Моралеса) над «Вбивцею з обличчям немовляти» (Баррерою). Сама перемога була здобута роздільним рішенням суддів з невеликою перевагою Еріка.

Схожі за стилем суперники створили на рингу один з найбільш захоплюючих боксерських шоу сучасності, постійно перебуваючи в русі і завдавши один одному величезну кількість ударів; при цьому навіть гонг, що сповіщає про закінчення кожного раунду, часом не міг їх розвести по кутах.

Моралес виграв, навіть попри те, що в останньому раунді Баррера відправив його в нокдаун. Проте згодом мексиканці зустрічалися ще двічі, і обидва рази верх брав Баррера, таким чином вийшовши переможцем цього епічного протистояння.

Артуро Гатті – Міккі Ворд

18.05.2002р., «Мохеган-Сан», Анкасвілл, США

Коментатори цього бою назвали його найкращим з тих, які їм доводилося бачити, а дев’ятий раунд – найкращим за останнє сторіччя. «Ірландець» Ворд і «Грім» Гатті продемонстрували настільки видатну мужність і сміливість, що справедливо завоювали повагу як один одного, так і кожного, хто спостерігав за цією сутичкою.

Ворду судді в підсумку присудили досить суперечливу перемогу: на загальну думку, обидва суперники були настільки гідні один одного, що найсправедливішим результатом повинен був стати нічийний.

Хуан Мануель Маркес – Менні Пак’яо

08.05.2004р., MGM Grand, Лас-Вегас, США

Це був бій за титули чемпіона світу в напівлегкій вазі за версіями WBA і IBF (на той момент ними володів мексиканець Маркес), і він став першим в історії чотириматчевого протистояння двох легендарних боксерів. Маркес ледь витримав перший же раунд, тричі опиняючись на настилі, проте потім боротьба вирівнялася.

Чемпіону вдалося нанести сильний зустрічний удар, і далі з успіхом давати відсіч не найтехнічнішому Пак’яо, який володів, щоправда, ураганним темпом і потужним ударом зліва. Бій так і тривав на рівних до самого кінця, і закономірно завершився нічиєю за рішенням суддів.

Дієго Корралес – Хосе Луїс Кастільо

07.05.2005р., «Мандалай-Бей», Лас-Вегас, США

Цей поєдинок багато хто вважає взагалі одним з найкращих в історії боксу, оскільки в ньому було все – безмежна жага боротьби, шалені атаки і контратаки, постійна зміна силових позицій на рингу і, нарешті, божевільний фінал.

При цьому десятий раунд цього бою заслужено вважається найкращим. «Чіко» Корралес двічі опинявся на настилі, але обидва рази знаходив в собі сили встати і продовжити боротьбу. І не дарма – в цьому ж раунді він відправив суперника в технічний нокаут, продемонструвавши всьому світу, як можна виграти в ситуації, коли, здавалося б, програно вже майже все.

Костя Цзю – Ріккі Хаттон

04.06.2005р., «Манчестер-Арена», Манчестер, Великобританія

Цзю на момент цього поєдинку був другим за рейтингом боксерів незалежно від категорії, і носив звання чемпіона світу в першій напівсередній вазі за версією WBA. Однак в Манчестері він поступився титулом Хаттону, прозваному «найманим вбивцею», після чого яскраво зійшла зірка англійського бійця.

22 тисячі глядачів, не замовкаючи ні на секунду – адже сутичка того вартувала – спостерігали за поваленням короля з трону. Після 11 раунду тренер Цзю не дозволив йому продовжити бій, і Костя не заперечував, адже сили вже залишили великого спортсмена. Зал стоячи вітав зворушливу сцену, коли виснажений Цзю в знак поваги обійняв свого переможця.

Фредерік Госсет – Ся Юй Цюїнь

07.10.2007р., Sichuan Stadium Center, Ченду, Китай

Бій був чи не найбільш кровопролитним за останні роки, і саме з цієї причини ми включили його в наш список. Сам статус боксерів був не зірковим, і роком раніше їхня очна сутичка завершилася технічною нічиєю через кілька обопільних ударів головою, що заборонено правилами боксу.

Щось схоже обурені глядачі побачили і в цьому поєдинку, адже вже в другому раунді у китайського боксера через підступний удар Госсета головою була розсічена ліва брова, і він продовжував люту сутичку, навіть не бачачи свого опонента. Мало того, Цюїнь протримався всі раунди і зміг здобути перемогу за очками, до шаленого задоволення уболівальників.

Ісраель Васкес – Рафаель Маркес

01.03.2008р., «Хоум Діпо Сентер», Карсон, США

Суперники провели два чудових поєдинки в 2007 році, і в 2008 продовжили своє протистояння. Матч тривав усі 12 раундів і став одним з найбільш видовищних у XXI столітті.

У перших раундах на ринг проливалася кров, а перевагою володів за великим рахунком Маркес. Однак Васкес поступово нарощував оберти, якщо таке взагалі можливо з накопиченням втоми у боксерів по ходу бою, і в останніх двох раундах наніс град ударів своєму опоненту. Той опинився на настилі, але зміг продовжити боротьбу. Переможцем був оголошений Васкес, хоча Маркес з люттю оскаржував це рішення.

Віталій Кличко – Семюел Пітер

11.10.2008р., O2 World Arena, Берлін, Німеччина

Нігерійський боксер Семюел Пітер утримував титул чемпіона світу у важкій вазі за версією WBC, і старший з братів Кличко доклав неймовірну кількість зусиль, щоб його відібрати. Він кілька раундів утримував суперника на середній дистанції, завдаючи йому час від часу прицільні удари.

Після кожних чотирьох раундів оголошувався поточний рахунок за очками, і, коли після восьмого раунду нігерієць почув поточні цифри, він не знайшов сенсу продовжувати бій. Вперше в історії професійного боксу титули чемпіонів світу за різними версіями одночасно завоювали два рідних брати.

Віктор Ортіс – Андре Берто

16.04.2011р., MGM Grand Theater, Машантакет, США

Берто в цьому бою намагався відстояти титул чемпіона світу в напівсередній ваговій категорії за версією WBC, проте в поєдинку, які всі коментатори і журналісти одностайно назвали «грандіозним видовищем», «Злісний» Ортіс в неймовірній за напруженням боротьбі здобув перемогу.

Обидва суперники вважалися на той момент боксерами-початківцями (навіть попри титул Берто), і змогли витримати божевільний темп упродовж усієї сутички, через що вона виглядала на одному диханні. У першій її половині кожен з бійців по разу опинявся на настилі, насилу знаходячи в собі сили піднятися. Перемогу Ортіс здобув одноголосним рішенням усіх трьох суддів.

Ентоні Джошуа – Володимир Кличко

29.04.2017р., «Вемблі», Лондон, Великобританія

Кличко, не зважаючи на свою велич, перебував вже на спаді кар’єри – Джошуа ж, навпаки, лише піднімався на вершину слави. У присутності неймовірної кількості глядачів – 90 тисяч осіб («Вемблі» був забитий під зав’язку) Ей Джей зміг переламати хід поєдинку і в 11-му раунді аперкотом відправити українця в глибокий нокдаун, після чого рефері, навіть не дивлячись на те, що Кличко піднявся, був змушений зупинити зустріч.

Неймовірний за драматизмом й інтригою поєдинок змусив більшість світових спортивних ЗМІ визнати цей поєдинок «боєм десятиліття». Після цієї поразки Кличко пішов з великого спорту.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт